Sport

O "dublă" cât un sezon. U-BT Cluj începe lupta pentru un loc în semifinalele FIBA Europe Cup

U-BT Cluj va juca miercuri, de la ora 19:00, împotriva celor de la Medi Bayeruth în prima manşă din sferturile de finală Europe Cup.

O "dublă", cât un sezon. U-BT Cluj joacă pentru un loc în semifinalele FIBA Europe Cup O "dublă", cât un sezon. U-BT Cluj joacă pentru un loc în semifinalele FIBA Europe Cup

Cele două echipe vor juca primul meci în BT Arena, într-o partidă care are şanse mari să se joace cu peste 5.000 de fani în tribune.

Medi Bayeruth este un club fondat în 1975 care a câștigat o dată campionatul și o dată Cupa Germaniei. În stagiunea precedentă, nemţii au ocupat locul 12 în Bundesliga, acolo unde au promovat în 2010. De asemenea, în sezonul 2016-2017 al Bundesligii, trupa din Bayreuth s-a clasat pe patru, într-o competiție dominată de Bayern Munchen sau Alba Berlin. La ora actuală, Medi se află pe locul 11, cu un bilanț de 9 victorii și 11 eșecuri.


În FIBA Europe Cup, gruparea din Bayreuth a fost în primă instanță repartizată într-o grupă cu Ventspils, Sigal Prishtina și Apoel Nicosia. Germanii au încheiat grupa pe locul 2, acumulând 4 succese și 2 eșecuri. Ulterior, în grupa I, Medi a reuşit 5 rezultate pozitive și doar un eșec, ajungând fără probleme în faza eliminatorie.

Pe banca germanilor se află Raoul Korner, un tehnician austriac în vârstă de 45 de ani. Acesta a mai pregătit echipe precum Zepter Viena, Heroes Den Bosch sau Löwen Braunschweig. Korner are la dispoziție un lot alcătuit din șase baschetbaliști americani și șase nemți. Numele importante par a fi Reid Travis, James Woodard sau Bryce Alford. Absolvent al colegiului Kentucky, Travis este cel mai bun marcator al lui Medi în FIBA Europe Cup, acumulând medii de 14.8 puncte și 5.8 recuperări.  Căpitanul lui Medi este Bastian Doreth, un conducător de joc în vârstă de 31 de ani.


Medi își desfășoară partidele de pe teren propriu la Oberfrankenhalle, o arenă de 3.500 de locuri. Acolo va disputa U-Banca Transilvania confruntarea retur, programată pe 11 martie.

U-Banca Transilvania Cluj a avut un parcurs excepţional în FIBA Europe Cup şi a reuşit în actualul sezon să treacă de echipe cu un buget mult superior. Echipa pregătită de Mihai Silvăşan şi Dusko Vujosevic a devansat echipe precum Tsmoki Minsk sau Enisey Krasnoyarsk şi poate ajunge în semifinalele competiţiei.


„Noi considerăm că este o performanţă mare că am ajuns în sferturile de finală din Europe Cup. În afara clubului, eu consider că este un succes mare pentru întreg baschetul românesc. Sigur că această calificarea are şi ea preţul ei. Noi o să fim singura echipă din România care vom juca în continuare două meciuri pe săptămână, dar mereu cel mai important meci este următorul”, a caracterizat Vujosevic sezonul clujenilor.

Sârbul care a coordonat activitatea echipei pe durata întregului sezon a vorbit despre adversarul din Germania în faza sferturilor de finală.


„Pot să spun că Medi Bayeruth are un mic avantaj pentru că meciul retur se joacă în Germania. Noi ne gândim doar la meciul de pe teren propriu şi cred că suntem 100% pregătiţi pentru a face un meci mare. La diferenţa de scor ne vom gândi doar în meciul al doilea. Medi este o echipă tipică germană care joacă foarte în viteză şi au aruncători foarte buni de trei puncte. Vom avea parte de un meci puternic şi cu siguranţă vom vedea un baschet frumos pentru suporteri. Chiar cred că vom fi susţinuţi de un număr mare de fani”, a mai spus Vujosevic.

U-BT Cluj a jucat un singur meci în ultimele trei săptămâni, împotriva celor de la Steaua, dar acest lucru i-a ajutat pe jucători să se refacă şi să pregătească meciul din FIBA Europe Cup.


Darko Planinic a vorbit şi el despre adversara din Germania şi ultima perioadă de pregătire: „ Ne-am antrenat foarte bine în ultima perioadă. Cred că suntem pregătiţi pentru meciul cu Medi. Vom avea în faţă un adversar foarte tare cu jucători buni pe toate poziţile. Sunt foarte buni la aruncările de trei puncte, dar au şi jucători buni sub panou. Vom vedea după primul meci ce se va întâmpla în Germania. Luăm totul pas cu pas momentan”, a declarat Planinic.

abonare newsletter