Sport

Expoziţie pentru Centenarul lui „U” Cluj la BT Arena

Suporterii Universității Cluj vor organiza o expoziție U100 care va fi dedicată celor 100 de ani de existență a celui mai important club sportiv din Transilvania.

Cei care doresc vor putea urmă fotografii, medalii, dar și alte amintiri superbe din istoria clubului începând cu data de 27 noiembrie la BT Arena.

Expoziția este organizată de suporteri cu sprijinul echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania, a Clubului Sportiv Universitatea, a FC Universitatea Cluj și Asociația Șepcile Roșii 1919.


„Trăiește pe viu cei 100 de ani de club Universitar Clujean, 100 de ani de istorie puiră, de povești cum rar întâlnești al alte cluburi din lumea întreagă. De la Petru Maior din 1913 și perioada de construcție din interbelic la ambele războaie mondiale și perioada de glorie a comunismului, urme grele dar și frumoase au fost lăsate pe trupul simbolului ”U”!”, au menționat inițiatorii pe pagina evenimentului.

Miercuri, 27 noiembrie, expoziția va fi deschisă la ora 17:00 și va putea fi văzută și după meciul european de baschet din grupele FIBA Europe, pe care U-Banca Transilvania îl va disputa împotriva rușilor de la Enisey Krasnoyarks.  La partida respectivă, intrarea se va face pe baza biletului de la partida cu trupa rusă.


Joi și vineri pe întreaga durată a zilelor, fanii vor putea admira exponatele începând cu ora 13:00, iar intrarea este liberă. Sâmbătă, 30 noiembrie, expoziția va fi deschisă în intervalul orar 11:00- 19:00.

Universitatea Cluj a sărbătorit pe durata întregului an împlinirea a 100 de ani de existență. Au fost organizate diferite evenimente prin care clubul de pe malul Someșului a marcat Centenarul. Din păcate, Clubul Sportiv Universitatea Cluj trece prin momente extrem de dificile și la cele mai multe dintre secții echipele se află în ligile secunde sau la limita retrogradării în primul eșalon.


Echipele de volei, handbal sau fotbal care în trecut umpleau arenele din Cluj-Napoca au devenit din păcate doar sparring-partener pentru echipele din România. Singura echipă care reprizintă Universitatea Cluj cu mândrie în acest sezon este formația de baschet U-Banca Transilvania Cluj. Sportivii pregătiți de Mihai Silvășan ocupă primul loc în clasamentul din Liga Națională, iar în FIBA Europe Cup au izbutit să se califice în Top 16, deși mai au un meci de disputat.

Înființată în 1919, Universitatea Cluj a fost încă de la începuturi o echipă boemă. Chiar fondatorul ei, doctorul Iuliu Hațieganu, spunea atunci că obiectivul lui „U" este să atragă tinerii studenți către sport, nu să fabrice campioni

Ultimele Stiri
abonare newsletter