Sport

U-BT Cluj, on fire! Demonstrație de forță a baschetbaliștilor în duelul cu Oradea

U-Banca Transilvania Cluj a învins sâmbătă CSU Oradea, în etapa a 3-a din Liga Națională de Baschet Masculin, scor 89-82.

Clujenii au început excelent meciul cu două triple izbutite de Patrick Richard și Donatas Tarolis. Oradea s-a apărat mult mai bine în următoarele minute, iar scorul a ajuns repede la 13-6 în dreptul bihorenilor. Silvășan a tăiat rapid rimul orădenilor cu un timeout la care elevii săi au reacționat excelent și au reușit imediat un parțial de 15-0. U-BT avea să câștige primul sfert cu 26-17 după 10 minute în care Patrick Richard a strălucit.

Trupa condusă de pe margine de Mihai Silvășan a dominat și sfertul al doilea, iar la jumătea actului tabela indica un 43-25 greu de imaginat înaintea jocului. Clujenii au marcat din toate pozițile, în timp ce la Oradea doar Valeika și Richard au părut cu adevărat conectați la acest duel. Ardelenii aveau să intre la cabine cu un avantaj de 14 puncte, 48-34.


Oradea a început mai bine sfertul al treilea și câteva acțiuni ale lui Kris Richard au coborât ecartul la 10 puncte. Patrick Richard avea să-și intre din nou în rolul de marcator, iar avantajul a crescut la 16 puncte în dreptul clujenilor. Giordan Watson a făcut un sfert trei excellent și a reușit aproape de unul singur să o apropie pe Oradea la 11 puncte, 68 – 57 înainte de ultimele 10 minute.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan s-au relaxat prematur în debutul sfertului patru, iar Oradea a ajuns la doar cinci puncte în spate în urma unui coș de trei puncte marcat de Kris Richard. Patrick Richard părea că a tranșat meciul cu o triplă decisivă cu două minute înainte de final, atunci când tabela a indicat 83-73 în favoarea clujenilor. Oradea a practicat o apărare extrem de agresivă, iar coșul lui Broussard a apropiat echip bihoreană la doar trei puncte. Finalul avea să fie tranșat de Johnson, cel care a pus patru puncte consecutive pe tabelă și a închis jocul.


U-Banca Transilvania Cluj a ajuns un bilanț de 3 victorii și 0 înfrângeri în actualul sezon.

Kris Richard a fost cel mai bun marcator al jocului cu 23 de puncte pentru Oradea, fiind urmat de Patrick Richard de la U-BT cu 20, în timp ce Giordan Watson a adunat 18 puncte.


Pentru U-BT Cluj au mai marcat: Johnson 16, Zganec 15, Tarolis 11, Planinic 10, Vida 8, Calnicenco 6, Ate 2.

U-Banca Transilvania Cluj va juca marți, de la ora 19:00 împotriva celor de la Balkan Basket în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup într-un meci care se va disputa în Sala Horia Demian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter