Sport

CFR – Maccabi 1-0. Petrescu, surprins de adversari: "Au calitate foarte bună"

CFR Cluj a câștigat cu 1-0 manșa tur a dublei manșe cu Maccabi Tel-Aviv din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Formația clujeană s-a impus la limită, unicul gol al jocului fiind marcat de Billel Omrani în minutul 22 al jocului. Francezul a marcat cu o lovitură de cap trimisă perfect la un corner executat impecabil de Ciprian Deac.

Dan Petrescu s-a declarat surprins de nivelul de joc arătat de cei de la Maccabi Tel-Aviv și se așteaptă la un meci extrem de greu în retur.


"I-am studiat, i-am văzut, dar nu eram aşa clar cum o ştiam pe Astana Au arătat că sunt la un nivel puţin mai mare decât Astana, fundaşul lor central mi s-a părut extraordinar. La mijloc, Perez e unul dintre cei mai buni. Cohen, cel pe care l-au schimbat, e Neymar din Israel. Au fost destul de periculoşi, au avut ocazii. Din păcate nu am reuşit să marcăm al doilea gol. Dacă făceam 2-0, era altceva. Mie nu mi-a părut că ne-am apărat, dar nu mai puteam, pur şi simplu. Aveam nevoie de încă un gol. Dacă ziceai înainte de meci, eram mulţumit. , a spus Petrescu la finalul meciului cu Maccabi.

Tehnicianul celor de la CFR Cluj se teme de meciul retur din Israel după meciul tur disputat în Gruia.


"În retur va fi un vacarm. Au o calitate foarte mare, de aceea au câştigat campionatul la 30 de puncte.Normal că sunt speranţe. După ce i-am văzut astăzi, au calitate foarte mare. Vom avea viaţă grea, marţi avem un meci extraordinar de greu. Vreau să câştigăm sâmbătă", a declarat Dan Petrescu.

CFR Cluj este foarte aproape să îl transfere pe Lacina Traore, jucătorul care a mai evoluat în Gruia în 2010. Trupa clujeană a ajuns la un acord cu jucătorul și doar câteva mici detalii mai trebuie puse la punct. În ciuda faptului că șefii echipei încearcă să rezolve cât mai repede transferul ivorianului, Petrescu nu se gândește să îl titularizeze prea repede.


”Lacina a vorbit cu mine, dar nu l-am văzut la antrenament. Nu a semnat. El e un jucător foarte bun, dar care nu a jucat în ultimul timp. Şi ştiţi cum aleg eu jucătorii... aleg jucători care au jucat. Dacă Lacina se va întâmpla să fie liber de contract , e un jucător care mă interesează pentru viitor. Nu o să îl vedeţi într-o lună, două pe teren.  Nu am bagheta magică, nu cred că voi face minuni cu el, dar el nu a jucat mult timp şi nu prea a mai dat goluri. Dacă va veni aici liber de contract, eu sper să îl ajut pentru viitor. Dar nu imediat, pentru că nu a mai făcut o pregătire de nu ştiu când” a explicat Petrescu.

Lacina Traore a ajuns la CFR Cluj pentru prima dată  în 2008, atunci dând a fost achiziționat de trupa din Gruia pentru doar 50.000 de euro de la Stade d'Abidjan, din Coasta de Fildeş. Atacantul a fost vândut după doar trei sezoane  la Kuban Krasnodar pentru şase milioane de euro, fiind al doilea cel mai scump transfer din istoria clubului ardelean.


CFR Cluj va primi sâmbătă, de la ora 21:00, vizita celor de la Dinamo în etapa a 3-a din Liga 1 Betano. Formația antrenată de Dan Petrescu pleacă din postura de favorită după ce la trupa din București este un haos total provocat de fani și incidental neplăcut în care a fost implicat Eugen Neagoe.

Dinamo ocupă ultimul loc din campionat cu 0 puncte, 0 goluri marcate și 7 goluri  primite în primele două etape.

abonare newsletter