Sport

Se simte mirosul calificării! Victorie la „scorul favorit” pentru CFR Cluj în duelul cu Maccabi

CFR Cluj a reușit să tranșeze cu brio prima manșă a „dublei” cu israelenii de la Maccabi Tel Aviv, grație unei reușite a golgheterului Omrani. În urma victoriei la limită din Gruia, 1-0, clujenii pornesc cu prima șansă în lupta pentru calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Se simte mirosul calificării! Victorie la „scorul favorit” pentru CFR Cluj în duelul cu Maccabi Tel Aviv Se simte mirosul calificării! Victorie la „scorul favorit” pentru CFR Cluj în duelul cu Maccabi Tel Aviv

Cu o atmosferă la fel de incendiară în tribune precum la returul cu Astana, „feroviarii” au început în forță duelul cu israelenii, instalându-se încă din primul minut în careul oaspeților. Cu o echipă setată pe ofensivă, tripleta Omrani-Rondon-Deac fiind din nou „vârful de lance” al CFR-ului, elevii lui Petrescu au tras primul semnal de alarmă prin nouarul francez, al cărui centrare a fost respinsă cu mari emoții în corner de fundașii lui Maccabi (`19). La doar un minut distanță, Arlauskis reține cu ușurință o minge trimisă de la distanță, la firul ierbii (`20).

Cu un apetit ofensiv tot mai pronunțat, vișinii sunt răsplătiți în scurt timp, cum altfel, decât prin fructificarea unei faze fixe și prin cine altcineva decât Billel Omrani, cel mai în formă jucător al campioanei! Corner executat excelent de pe partea stângă de Cipri Deac, iar francezul strecoară balonul în poarta lui Gianniotis cu o lovitură de cap „marcă înregistrată” (`22). La 1-0 pentru campioana României, jocul se domolește, singura ocazie notabilă fiind semnată de Maccabi, la un șut trimis în plasa laterală de Ofoedu, cel mai periculos jucător al oaspeților (`45).


Bifând un start de repriză secundă tras la indigo cu debutul partidei, CFR putea majora diferența încă din primele minute de la reluare, însă Mario Rondon, deloc în ritmul partidei, a șutat lamentabil din poziție ideală, paralel cu poarta goalkeeperului grec din poarta lui Maccabi (`49). La marginea terenului, Dan Petrescu își smulge părul din cap, însă minutele curg în favoarea gazdelor. Oarecum mulțumiți de rezultat, „feroviarii” domină teritorial și ocaziile „dispar” treptat spre finalul partidei, nefiind consemnată nicio ocazie clară de reușită la vreuna din cele două porți.

Fără gol primit pe teren propriu, CFR Cluj pornește cu un avantaj considerabil pentru revanșa de săptămâna viitoare. Returul din Israel se va juca marți (30 iulie), pe Stadionul Netanya, de la ora 20:00.


CFR 1907 Cluj 1-0 Maccabi Tel Aviv (1-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: 10.500
Marcatori: Omrani 22
Cartonașe galbene: Djokovic 42 / Kandil 80
Arbitri: Jose Maria Sanchez - Raul Cabanero, Jose Gallego Garcia - Santiago Jaime Latre (toți din Spania)
Observatori: Markus Nobs (Elveția), Ivan Tsitovich (Rusia)

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, M. Susic - D. Djokovic (Y. Sylla 79), M. Bordeianu, J. Culio - B. Omrani, M. Rondon (A. Păun 72), C. Deac (M. Pereira 90) / Antrenor: Dan Petrescu


Maccabi Tel Aviv (4-4-2)
A. Gianniotis - O. Davidzada, J. Amador, S. Piven, M. Kandil - A. Rikan, D. Glazer, D. Peretz (cpt.) - Y. Cohen (D. Micha 55) - E. Schechter (E. Atar 83), C. Ofoedu (N. Blackman 67) / Antrenor: Vladimir Ivic

Ultimele Stiri
abonare newsletter