Sport

Victor-Robert Dican este al cincilea transfer pentru ”U” Cluj

Universitatea Cluj a obținut, joi, semnătura „internaționalului” român Victor-Robert Dican, fotbalist convocat la lotul național Under 18 pentru meciurile cu Norvegia, Suedia și Polonia.

Născut pe 11 octombrie 2000, Dican, care evoluează pe postul de mijlocaș defensiv, a început fotbalul încă de la vârsta de trei ani, la echipa spaniolă CD Ensanche Teruel, iar junioratul și l-a continuat în România la Dămila Măciuca și, apoi, la CSM Râmnicu Vâlcea. În acest moment, el evoluează în Liga a III-a pentru Metalurgistul Cugir, iar joi și-a pus semnătura pentru un contract valabil pentru următorii trei ani care urmează să intre în vigoare pe 1 iulie, anunță oficlialii clubului Universitatea Cluj.

Victoraş Dican este fiul omului de afaceri Robert Dican, cel care a înfiinţat şi echipa CS Cavalerul Trac, grupare a activat chiar şi în eşalonul superior al fotbalului vâlcean, însă acum a luat „o pauză”. Victoraş început fotbalul în Spania când avea 3 ani, la clubul CD Teruel. A venit în Vâlcea, odată cu familia, in 2008, şi a continuat să joace fotbal la Centrul de Copii şi Juniori al clubului Damila Rm. Vâlcea, cu Viorel Ciofacă primu antrenor. a fost preluat apoi de Marian Deaconescu şi de Cristi Bora, atunci când s-au creat grupele de juniori republicani la proaspătul club înfiinţat de Primăria Rm. Vâlcea, SCM.


Victor Robert Dican a jucat la început pe postul de mijlocaş central şi mijlocaş dreapta, dar la Metalurgistul Cugir a fost folosit ca mijlocaş la închidere, dar cu veleităţi de atacant.

Etichete: Universitatea Cluj
abonare newsletter