monitorulcj.ro Menu

Sport

U-BT a învins-o pe Dinamo la București, scor 96-85

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a câștigat meciul disputat pe terenul lui Dinamo Știința București, scor 96-85, într-un meci contând pentru etapa a 4-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A - ediția 2018/19.

Clujenii au început puternic meciul de la București. Primul sfert a fost al oaspeților, aceștia câștigând la 9 puncte. În al doilea sfert binamoviștii au încercat să revină pe tabelă reușind ca la pauză scorul să fie de 44-47.

După pauză clujenii nu au mai lăsăt nimic și au câștigat, dar nu la foarte mare diferență, ambele sfeturi, reușind să se impună cu scorul de 96-85.

Cu această victorie U-BT Cluj-Napoca ajunge la 3-1 la general, în timp ce Dinamo București ajunge la 0-4.

Antrenor principal al echipei U-BT, Mihai Silvășan, a declarat, după meci, că este o victorie muncită însă că echipa nu a evoluat chiar așa cum și-ar fi dorit.
„Victorie muncită, cu o echipă ce și-a dorit mult să câștige. Felicit echipa Dinamo pentru dăruire și jocul prestat.  În mare, sunt mulțumit de felul în care am jucat pe faza de atac, de multe ori am plimbat mingea exact cum ne dorim și am găsit multe aruncări deschise. Pe faza de apărare, însă, am avut multe probleme și nu am executat ce și cum ne-am dorit. Per total, jocul trebuie să se îmbunătățească de la meci la meci și încrederea pe care o avem unii în alții trebuie sa crească”, a declarat Mihai Silvășan.

Kyndall Dykes a totalizat 27 puncte, Tony Easley a adăugat 20 puncte, 11 recuperări (6 ofensive), 4 pase decisive, Stanimir Marinov a terminat cu 14 puncte, 6 pase decisive, iar Jason Washburn a bifat 13 puncte, 4 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, Michael Deloach a totalizat 21 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, alți trei jucători de la Dinamo Știința având cel puțin zece puncte, incluzându-l pe tânărul Daniel Ioniță, autor a 11 puncte, 6 recuperări.

Următorul meci pentru clujeni va fi pe teren propriu, împotriva formației SCMU Craiova, luni, 5 noiembrie, de la ora 18:30.