Sport

Debut cu dreptul în Liga Campionilor pentru Olimpia U Cluj

Echipa de fotbal feminin Olimpia U Cluj a început cu o victorie meciurile din grupele de calificare a Ligii Campionilor, scor 3-2, împotriva formației Cardiff.

Disputată pe teren neutru, în Ucraina, prima confruntare a avut-o în fața echipei Cardiff Metropolitan, una dintre cele mai puternice adversare din această fază a competiției.

Deși pornită cu un avantaj clar al posesiei, echipa antrenată de Mirel Albon nu a reușit să față, în prima repriză, formației din Țara Galilor. Golul de deschidere a meciului a venit în minutul 24, acesta fiind marcat de Clipston, gol care a dus echipa galeză în avantaj. Acest avantaj a fost menținut timp de 38 de minute.


În minutul 41 Chivers, de la Cardiff, avea să fie schimbată pe teren de către Ayling după ce aceasta a suferit o întindere.

Nou venita de la echipa CSȘ Târgoviște, tânăra jucătoare Maria Neacșu, nu a reușit să facă față provocării din marea ligă, fiind schimbată la pauză de către antrenorul Mirel Albon cu Raluca Borodi, o schimbare post pe post. Se pare că această mutare a avut efectul dorit de către antrenorul român, în minutul 62 venind primul gol al campioanei României, marcat de către Mara Bătea.


Zece minute mai târziu avea să se dezlănțuie nebunia golurilor, nu mai puțin de trei goluri fiind marcate în trei minute.

Cristina Carp avea să aducă echipa clujeană în avantaj fiind urmată de o replică din partea jucătoarei galeze Phillips, iar Browne, americanca transferată în această vară la Cluj a readus echipa Olimpiei în avantaj, scor 3-2, avantaj care s-a menținut până la finalul partidei.


Finalul meciului a fost unul de uzură. Dacă antrenorul Harris a încercat să readucă egalitatea pe tabelă prin schimbări repetate, clujencele au încercat să țină de scor, blocând orice atac al galezelor.

Pentru Olimpia U Cluj următorul meci va avea loc vineri, 10 august, împotriva echipei malteze Birkirkara.


Echipe de start:

Olimpia: Babb, Bătea, Benintente, Neacșu (Borodi 46'), Bortan, Browne, Carp, Ciolacu, Meluța, Nagy, Negrea (Negrea 90+2').


Rezerve: Boandă, Corduneanu, Iosif, Rusu. Antrenor: Mirel Albon.

Cardiff: Randall, Thompson, Westholf, Phillips, Walker-Smith, Ayling (Chivers 41'), Clipston, Murray (Wells 88'), Richardson (Finch 77'), Towsend, Turner.

Rezerve: Corne, Dagnall, Mathias, Smitch. Antrenor: Harris.

Goluri: Bătea (62'), Carp (72') Browne (74') / Clipston (24'), Phillips (73')

Dan Porcuțan

Ultimele Stiri
abonare newsletter