Sport

Alexandru Olah, noul jucător al formației U-BT

Alexandru Olah, în vârstă de 23 de ani, va fi noul pivot al formației U-BT din viitorul sezon.

Olah este unul dintre jucători importanți din lotul național al României pentru EuroBasket 2017.

”Sunt fericit de această alegere, una dintre deciziile importante pe care le-am luat este că vreau deja să încep să câștig campionate, iar U-Banca Transilvania mi-a oferit această șansă. Știu despre clubul de la Cluj cât de performant este și știu că acest pas este cel potrivit pentru mine. Nu am avut ocazia să lucrez cu Mihai Silvășan nici ca antrenor, nici ca jucător, dar am auzit că este un antrenor foarte bun, abia aștept să lucrăm împreună. El știe foarte bine ce simt jucătorii în vestiar, a câștigat tot ce se putea câștiga în România, prin urmare sunt nerăbdător să ne apucăm de treabă.”


După vestea că Olah a ajuns la un acord cu U-BT, tehnicianul ”studenților” a declarat: ”Ne bucurăm foarte mult că am reușit să aducem la echipă un jucător român de valoare. Olah a demonstrat că poate juca baschet de calitate în multe meciuri în Belgia. Are foarte mult loc de a-și îmbunătăți jocul și de a deveni un jucător foarte bun și sper să ne ajute să ne îndeplinim toate obiectivele din acest sezon.”

Olah a făcut primi pași în baschet la Timișoara, mai exact la echipa CSȘ Bega. Ultima dată pivotul român a evoluat în prima ligă belgiană, la Belfius Moins-Hainaut. Alexandru a petrecut și o bună perioadă în Statele Unite ale Americii, unde a evoluat la nivel de liceu și colegiu.


Acesta este al doilea transfer făcut de formația U-BT, după croatul Zeljko Sakic de la Cibona Zagreb.

Sezonul 2016-2017 a fost unul extraordinar pentru U-BT care a reușit să câștige titlul, Cupa României și Supercupa

abonare newsletter