Sport

Piţurcă: „Putem câştiga 6 puncte cu Franţa şi Luxembourg“

<p /><img src="documente/stories/08_august/02_ziua/09-2 piti optimist.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Victor Piţurcă speră ca în urma partidelor cu Luxemburg şi Franţa, de la începutul lunii septembrie, echipa naţională să obţină maximum de puncte, şase. 

Selecţionerul a precizat, însă, că reprezentativa României va pleca cu cea de-a doua şansă în partida contra „cocoşului galic“. „Eu am speranţa că putem câştiga şase puncte. Dar e clar că noi suntem outsideri în meciul cu Franţa. Ei sunt clar peste noi. Avem însă şansa noastră să învingem, pentru că eu cred că mai e ceva timp până când Franţa va deveni cu adevărat o forţă“, a spus ieri Victor Piţurcă.

Reprezentativa României va întâlni la 2 septembrie, în deplasare, reprezentativa Luxemburgului, urmând ca la 6 septembrie să evolueze, pe teren propriu, în compania Franţei, în preliminariile Campionatului European din 2012.


Piţurcă a declarat că regretă faptul că România va întâlni din nou Olanda în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. „E o grupă extrem de dificilă. Eu nu mi-am dorit niciodată, de câte ori am fost la naţională, să întâlnesc Olanda, dar cu toate astea am avut-o. E foarte clar că cele mai mari şanse la primul loc le are Olanda, iar noi cu Ungaria şi Turcia ne vom bate pentru locul doi. Sperăm cu toţii să ne calificăm de pe primul loc, poate se întâmplă un miracol. Însă va fi foarte dificil, Olanda e vicecampioană mondială. E foarte greu să te baţi cu ei, aţi văzut că în aceste preliminarii spulberă tot, sunt ca un ceasornic“, a explicat Piţurcă.

Selecţionerul a chemat la pregătirile echipei naţionale şi doi jucători de la CFR Cluj, Viorel Nicoară şi Gabi Mureşan.


România va întâlni selecţionatele Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei şi Andorrei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, conform tragerii la sorţi de sâmbătă, de la Rio de Janeiro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter