Sport

Clujul găzduieşte finala campionatului naţional de fotbal universitar

Turneul final al campionatului naţional universitar de fotbal are loc la Cluj între 10-13 aprilie

UBB a câştigat titlul naţional universitar anul trecut UBB a câştigat titlul naţional universitar anul trecut

La start se vor alinia opt echipe studențești din România - echipa Universității Babeș-Bolyai, cea a Universităţii din Oradea, echipa Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi, a Universităţii din Petroşani, cea a Universității "Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu, echipa Universității de Vest din Timişoara, formaţia Universităţii Politehnice din Timişoara, dar şi formaţia Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Finalele sunt organizate de Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, informează Biroul de Comunicare al UBB.

Amintim, echipa universităţii clujene este campioana naţională en-titre, după ce a învins în finala de anul trecut, cu 6-0, pe Cluj Arena, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.


Sosirea echipelor participante la etapa finală a Campionatului Național Universitar a fost programată în cursul zilei de 10 aprilie 2017, zi pentru care a fost anunţată tragerea la sorți a meciurilor. Partidele din turneu vor avea loc astăzi, marţi, de la orele 10 şi 17.30, respectiv mâine, de la ora 10. Finalele Campionatului Naţional Universitar de Fotbalsunt programate joi, 13 aprilie 2017, de la orele 9.30 (finala mică) şi 11 (finala mare). Toate meciurile vor avea loc în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

„Pentru noi, ca Universitate, găzduirea acestui eveniment este foarte importantă, nu doar din perspectiva faptului că echipa de fotbal a Universității Babeș-Bolyai a cucerit, anul trecut, pentru prima oara, titlul național, ci și pentru că organizarea acestui turneu arată că UBB este o universitate dedicată atât tradiției, cât și excelenței în toate domeniile”, a declarat profesorul Cosmin Irimieș, directorul general adjunct al UBB. „Avem o echipă puternică, suntem campioni naționali și ne-am clasat pe locul 8 în Europa. Ne dorim, evident, un nou titlu, însă acest lucru va fi posibil doar cu susținerea studenților și a tuturor clujenilor, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare în Parcul Babeș, alături de echipă", a adăugat Dan Lazăr, preşedintele comitetului de organizare.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter