Sport

U-BT dă piept cu singura formaţie de care a fost învinsă, din primele şase

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania dă piept mâine, miercuri, de la ora 18, cu BCM Piteşti, în al doilea joc din grupa primelor şase clasate din Liga Naţională.

Adamović consideră că echipa din Piteşti le-a pus cele mai multe probleme clujenilor în sezonul regulat. FOTO Arhivă Adamović consideră că echipa din Piteşti le-a pus cele mai multe probleme clujenilor în sezonul regulat. FOTO Arhivă

Formaţia din judeţul Argeş este singura din grupa „1-6” care i-a învins pe clujeni în sezonul regulat, 73-72 chiar la Cluj, la Sala Polivalentă. De această dată meciul va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Clujenii vin după o victorie cu 84-79 la campiona CSM Oradea în deplasare, vineri, în partida de debut a fazei secunde a campionatului.

”Urmează meciul cu Pitești, singura echipă din 1-6 care a reușit să ne învingă în prima parte a campionatului. Este o echipă solidă din punct de vedere fizic, au jucători masivi, puternici, care pot pune probleme la recuperare, cred că sunt pe primul loc la recuperări în acest campionat, deci trebuie să ne concentrăm și să facem o treabă bună din acest punct de vedere. Evident, jucăm acasă, singurul nostru scop este să câștigăm acest meci, nu ne gândim la nimic altceva”, a declarat Mihai Silvăşan într-o conferinţă de presă.


Mai aproape de public

U-BT va conta din nou pe Roland Torok, cel mai bun marcator din echipa clujeană în ultimul meci al sezonului regulat, cu Dinamo, absent în meciul precedent cu Oradea din cauza unei probleme la stomac. Chiar dacă Sala Polivalentă unde clujenii joacă de obieci este mai încăpătoare, „Silvă” evidenţiază că „Horia Demian” oferă o apropiere aparte între echipă şi spectatori. „Publicul e mai aproape de noi, e mai cald în «Horia Demian», însă ne-am obișnuit și în Polivalentă, am avut rezultate bune și acolo, am avut un număr destul de mare de spectatori la sală, până la urmă acesta este scopul nostru, să umplem acea sală. Însă, din cauza condițiilor, am hotărât să ne mutăm în «Horia Demian» și aici vom juca pentru tot restul sezonului”, a transmis el.

„Echipă fizică”

Filip Adamović, unul din cei mai iubiţi baschetbalişti de la Cluj, a subliniat că formaţia din Piteşti este una puternică şi care le-a cauzat cele mai mari probleme în campionat clujenilor:


”Mâine jucăm cu Piteștiul, o echipă, așa cum a spus și antrenorul nostru, foarte fizică, ei sunt cei care ne-au făcut probabil cele mai multe probleme în campionat. Ne-au învins pe terenul nostru în debutul sezonului, așa că putem spune că avem o revanșă de luat, vrem să demonstrăm că acel meci a fost doar rezultatul unei zile proaste. Cred că ne-am pregătit cu adevărat bine pentru acest meci, diseară mai avem un antrenament în care vom pune lucrurile la punct și cred că dacă vom intra în teren determinați și concentrați, așa cum facem de obicei, nu vom avea probleme”, a declarat Adamović.

„Dacă nu suntem concentrați în fiecare meci, putem avea probleme, așa este sportul, trebuie să fim mereu motivați, căci depinde doar de noi să ne păstrăm locul în clasament până la finalul sezonului. Trebuie să ținem în minte tot timpul care este obiectivul nostru, să luăm fiecare meci în parte și să îl tratăm așa cum trebuie și va fi bine”, a mai declarat baschetbalistul echipei clujene.


Blete, în ziua meciului

Biletele pentru meciul U-Banca Transilvania BCM U Pitești se pun în vânzare în ziua meciului, miercuri, 8 martie între orele 15.00 - 19.00, la casa de bilete a Sălii Sporturilor ”Horia Demian”. Un tichet costă 20 de lei, iar elevii și studenții beneficiază de 50 la sută reducere, pe baza carnetului de elev, respectiv a cardului Omnipass. Tichete se pot cumpăra şi online (doar la preţ întreg) pe biletmaster.ro.

abonare newsletter