Sport

U-BT, cu moralul ridicat pentru Cupele Europene şi Steaua

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca abordează cu moralul ridicat cele două meciuri programate în această săptămână, miercuri, la „Horia Demian”, cu Petrolina AEK Larnaka, iar sâmbătă în deplasare cu Steaua Bucureşti. Clujenii vin după patru victorii consecutive, în cupele europene şi campionat.

Kyndall Dykes rămâne piesă de bază a clujenilor. FOTO Şandor Manases – u-bt.ro Kyndall Dykes rămâne piesă de bază a clujenilor. FOTO Şandor Manases – u-bt.ro

U-Banca Transilvania are două meciuri importante în această săptămână: primul dintre ele va fi miercuri de la 20.30, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, în faţa Petrolinei AEK Larnaca, din Cipru, în cea de-a treia etapă din grupele FIBA EuropeCup. Clujenii sunt liderii grupei, după o victorie acasă cu KB Peja, din Kosovo şi alta în deplasare, la Gaziantep, din Turcia. Mai mult, elevii antrenorului Mihai Silvăşan au întrecut echipa cipriotă recent, categoric, în turul întâi al Basketball Champions League (78-50 în deplasare, în tur şi în retur 76-50 acasă), competiţie lansată în acest an de FIBA. În aceste condiţii clujenii pleacă drept favoriţi în meciul de miercuri seară cu ciprioţii.

Derby cu Steaua

Cel de-al doila meci al săptămânii pentru U-BT va avea loc sâmbătă, de la ora 20, în Bucureşti, cu Steaua, ocupanta locului 3 în sezonul precedent. Ultima confruntare dintre cele două formaţii a avut loc în sezonul trecut la Cluj, când steliştii şi-au adjudecat chiar pe terenul clujenilor meciul decisiv din finala mică şi medaliile de bronz ale campionatului. Partidele dintre cele două formaţii au fost întotdeauna foarte disputate în ultimii ani, ambele echipe fiind cotate între principalele favorite la titlu şi în acest sezon.


În primele 100 de echipe

Forma bună prin care trece echipa clujeană, cel puţin de după eşecul de acasă cu BCM U Piteşti şi eliminarea din Champions League, este ilustrată de clasarea formaţiei pe locul 87 în Top-ul 100 al celor mai bune echipe din Europa, realizat şi actualizat de site-ul eurobasket.com. Linia statistică luată în calcul cuprinde 5 victorii și o înfrângere, cu 89 de puncte acumulate, conform portalului echipei clujene. Formaţia din Cluj este singura românească prezentă în clasificarea dominată de echipele din Euroligă, în frunte cu CSKA Moscova. „Topul ia în calcul toate echipele europene, punctând în mod diferit victoriile în campionatele interne sau în cupele europene, la rândul lor cu coeficienți diferiți. Se iau în calcul jocurile din ultimele cinci săptămâni”, menţionează reprezentanţii U-BT Cluj. Echipa clujeană a suferit ultima înfrângere pe 15 octombrie, cu BCM U Piteşti, 72-73, în etapa a 4-a din Liga Naţională. Au urmat apoi victorii, acasă cu KB Peja, 85-76 şi în deplasare cu Gaziantep Baketbol, 73-72, în grupa G din FIBA EuropeCup, respectiv rezultate pozitive cu CSU Sibiu, 87—84 în deplasare şi acasă cu BCM Olimpic Baia-Mare, 91-69.

Victorie lejeră cu Baia-Mare

Baschetbaliștii de la U-BT Transilvania Cluj-Napoca au câștigat fără probleme meciul de sâmbătă seară cu Olimpic Baia-Mare, din Liga Naţională de Baschet Masculin. Clujenii au apelat şi la jucători mai tineri, pe fondul avantajului consistent pe care l-au avut, iar Vlad Moldoveanu şi Filip Adamovic au fost menajaţi, din cauza unor uşoare probleme de sănătate. U-Banca Transilvania - Olimpic Baia Mare 91-69 (26-9, 18-24, 27-15, 20-21). Pentru U-BT au înscris: Torok 25 de puncte, Rasic 15 p, 7 pase decisive, Dykes 14 p, 7 r, 8 p.d., Barro 11 p, 10 r, Tudor Gheorghe 6 p, 6 r, Pzustozvonov 6 p, 5 r, Mureşan 6, Toth şi Jucan câte 4. Pajkovic 13, Smith 11, Movileanu 10, Pavlovic 8, Dumitrescu 8, Rosemond 5, Dohi, Macura și Ciotlăuș câte 4, Dunca 2 sunt marcatorii băimărenilor.


“Intensitate şi atitudine”

”Baia Mare nu ne-a pus probleme astăzi pentru că am jucat în așa fel încât să nu ne pună probleme! Mă bucur că băieții au reușit să se motiveze și, până la urmă, și-au făcut treaba. Am avut intensitatea și atitudinea de care aveam nevoie pentru un asemenea meci. Acum trebuie să ne odihnim bine, urmează două meciuri importante pentru noi, cu ciprioții acasă, o echipă foarte fizică și meciul din campionat, de la Steaua, un meci cu o contracandidată la titlu. Nu contează câte meciuri câștigate avem la rând, contează să găsim soluții pentru fiecare joc în parte și să le câștigăm pe toate, numai la final tragem linie”, a declarat tehnicianul clujenilor, Mihai Silvăşan, referitor la meciul jucat sâmbătă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter