Sport

Corina Olar: „La Hunedoara jucăm ca acasă!” -INTERVIU

Jucătoarea echipei Olimpia Cluj-Napoca, Corina Olar, vorbeşte într-un interviu despre fotbal ca stil de viaţă. Interviul a fost realizat înainte de finala Cupei României care va avea loc marți, 24 mai, pe stadionul Michael Klein din Hunedoara, între echipele Olimpia Cluj-Napoca și ASA Târgu Mureș.

Reporter: Majoritatea interviurilor încep cu întrebarea clasică „cum ai început să practici fotbalul feminin?” De data aceasta doresc să te întreb când o să te lași de acest sport?

Corina Olar: Probabil după turneul final al Campionatului European din 2017, asta, bineînțeles, dacă ne vom califica cu reprezentativa de senioare a României. Este un obiectiv pe care mi l-am propus.


R.: Ce înseamnă pentru tine participarea la un turneu final?

C.O.: Un turneu de acest gen iți poate spune unde te poziționezi valoric la nivel european și cred că reprezintă un obiectiv maxim ce poate fi atins de Naționala României în momentul de față. Dacă mă raportez la întreaga mea carieră cred că participarea la un asemenea eveniment m-ar face să mă simt împlinită.


R.: CV-ul tău este impresionant, însă mi-ar plăcea să te definești în cinci cuvinte...

C.O.: Vă spun doar două: sensibilitate și ambiție, dar cred că ordinea corectă este inversă ambiție și sensibilitate.


R.: Crezi că va veni publicul la stadion?

C.O.: Pai cum să nu vina? Vin să mă susțină pe mine și pe colegele mele! Le asigur pe fete că o să jucam ca acasă! Toată Hunedoara va ține cu Olimpia! Și mai este ceva personal, părinții mei, în 13 ani de carieră fotbalistică, au fost la un singur meci. Au ocazia la Hunedoara să se revanșeze!


R.: Și totuși, cum a început această carieră?

C.O.: Am jucat fotbal la trei echipe în cariera mea: Clujana, Apollon Limassol și acum la Olimpia. Am început însă cu atletismul la Siderurgica Hunedoara și practicam atletismul chiar și atunci când am fost la Deva la liceu. Făceam naveta de la Hunedoara la Deva să pot merge la atletism. Am preferat să fac sport în loc să stau în fața blocului și să nu am nicio activitate. La atletism am avut o colegă: Teodora Drăgoescu, care, aflând că la Constanța există o echipă de fotbal feminin, a plecat să-și urmeze visul, acela de a juca fotbal. Ulterior s-a înființat la Cluj-Napoca echipa Clujana. Teodora a venit la Cluj și mi-a propus mie și Ralucăi Sarghe să venim la fotbal. Și acum îmi amintesc de dialogul cu Raluca Sarghe care într-o zi mi-a spus: „Cori, vezi că plec la fotbal la Cluj!”. N-am stat pe gânduri și i-am răspuns: „Stai că vin și eu!” Sunt cuvinte puține, dar ne-au marcat cariera la amândouă...


R.: Interesantă trecere de la un sport individual cum este atletismul la unul de echipă...

C.O.: Și la atletism eram o echipă și am simțit acest lucru la toate competițiile. Trecerea spre fotbal am făcut-o deoarece de mică jucam fotbal cu băieții. Ei poartă ”vina” reușitei mele în fotbal...

R.: Ce poți să ne spui despre fetele din echipa de fotbal feminin de la Hunedoara?

C.O.: Am chiar o fostă colegă, Cristina Sucilă o cheamă, care joacă la Hunedoara și mă bucur că a rămas fidelă acestui sport. O știu și pe Alina Morar, antrenoarea echipei care mi-a fost adversară, iar pe restul fetelor le-am văzut o singură dată la Cluj cu ocazia unei partide oficiale din eșalonul doi.

R.: Ai remarcat pe cineva care ar putea să-ți urmeze pașii spre Cluj?

C.O.: Nu prea am memoria numelor, însă am remarcat-o pe Denisa Predoiu. Nu știu ce-i rezervă viitorul însă mi-ar face plăcere să o ajut în această carieră.

Despre Corina Olar

„Sensibilă, dar în același timp puternica, Corina reprezintă pentru mine modelul atletei în fotbalul feminin. Alura ei pe teren degajă eleganță și forță în același timp. Dacă mai descoperim încă două talente de profilul Corinei, nu văd cine ne-ar putea face față în România în viitorii ani...”, spune Alin Cioban, președinte Executiv Olimpia Cluj.

„Corina este cea mai longevivă campioană prezentă din 2003 pe terenurile de fotbal. Spun acest lucru deoarece Corina a câștigat campionatul în fiecare an, indiferent dacă a jucat în România sau Cipru. De asemenea, cu cele peste 150 de meciuri internaționale oficiale, pot să afirm că este și una dintre cele mai experimentate jucătoare din România. Eu sper că marți să câștige și un trofeu chiar în orașul natal, iar înainte de a pune ghetele în cui să joace la un turneu final al Campionatului European”, a precizat şi Mirel Albon, antrenor Olimpia Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter