Sport

Soții Magdalena și Viorel Paraschiv sunt primii care părăsesc echipa „U” Alexandrion Cluj

Problemele financiare la echipa de handbal feminin a „U” Alexandrion Cluj au făcut primele „victime” chiar la începutul noului an.

Magdalena Paraschiv, alias Pitica Atomică, este prima jucătoare care a cedat în fața problemelor financiare cu care se confruntă echipa clujeană.

Potrivit unui mesaj postat pe facebook de conducerea echipei, extrema dreaptă a echipei „U” Alexandrion Cluj și-a înceiat socotelile cu clubul și nu va mai evolua sub conducerea antrenoarei Carmen Amariei în returul campionatului. „În retur, Magdalena Paraschiv, extremă dreaptă, nu va mai juca la U Alexandrion. Decizia îi aparține și i-o respectăm. Îi mulțumim și îi dorim succes!”, este mesajul postat de clubul clujean.


Contactat telefonic de Monitorul de Cluj, directorul sportiv al echipei „U” Alexandrion Cluj, Cosmin Sălăgean, a recunoscut că probleme financiare au fost cele care au determinat jucătoarea să părăsească echipa. „A cerut să plece și conducerea a făcut o ședință și s-a reziliat contractul e comun acord. Motivele nu sunt chiar toate doar cele financiare. Nu ne-a spus dacă are ceva oferte din alte părți, probabil are, dar mie cel puțin nu mi-a spus unde va merge”, a spus Cosmin Sălăgean, directorul sportiv al echipei „U” Alexandrion Cluj.

Alături de Magdalena Paraschiv va părăsi echipa și soțul ei, kinetoterapeutul Viorel Paraschiv. Acesta a spus, pentru Monitorul de Cluj, că deși Clujul este casa lui o viitoare echipă la care ar putea poposi în viitor ar fi CSM Bistrița, o decizia urmând a fi luată zilele următoare. „Da... O să plecăm pentru un timp de acasă. Chiar nu mai puteam sta în situația asta. Ne pare rău că plecăm, dar ne gândim și noi la familie. Pentru noi Clujul e casa noastră și U va rămâne mereu în inima noastră. Pentru viitor cred că plecăm la Bistrița. Încă nu am luat o decizie 100%”, a spus Viorel Paraschiv.


La finalul anului 2015, după turneul Cupa „Alexandrion” care a avut loc în perioada 28-29 decembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, antrenoarea echipei clujene, Carmen Amariei, a afirmat că este îngrijorată de situația financiară a echipei. „Începem returul, obiectivul nostru rămâne salvarea de la retrogradare, dar pe mine ce mă îngrijorează este situaţia dificilă în care ne aflăm acum şi sper să nu avem surprize pentru debutul de campionat. Sper să nu fie, nu vreau să le spun, nu vreau să le numesc, dar mă aştept la orice. Situaţia financiară implică automat şi situaţia lotului. Mai la toate cluburile sunt probleme şi este foarte greu să continui într-un ritm atât de alert. Aceste probleme, care sunt de foarte mult timp, din păcate nu ne lasă să ne facem treaba aşa cum ne-am dori să o facem”, a afirmat Carmen Amariei.

Magdalena Paraschiv a evoluat pentru echipa din Cluj începând cu sezonul 2005-2006 și a pus umărul la cele cinci medalii obținute de echipă, trei de argint și două de bronz. Extrema dreaptă de 33 de ani este a patra marcatoare a Clujului în acest moment, cu 50 de goluri. Ea a mai evoluat de-a lungul carierei la formațiile CSȘ Poșta Câlnău, Universitatea Remin Deva (2003-2004), CS Rapid CFR București (2004-2005) și Universitatea Cluj (2006-2016).


Magdalena Paraschiv mai avea contract cu clubul „U” Alexandrion Cluj până la data de 30 mai 2017. Anul acesta ar putea pleca mai multe jucătoare de la echipă după ce le expiră contractul cu echipa din Cluj. În această situație se află handbalistele: Corina Biriș, Rebeca Agrijan, Raluca Petruș, Alexandra Severin, dar și Andreea Tetean, Irina Ivan și portarul Ana Măzăreanu, potrivit site-ului frh.ro.

Clubul CSM Bistrița a bifat, luni, primul trasfer important al anului în pregătirea pentru promovarea în Liga Națională. Laura Oltean, fost jucătoare a echipei „U” Jolidon și HCM Baia Mare, s-a întors în orașul natal după opt ani de la încheierea junioratului. În anul 2008, după încheierea junioratului a semnat cu formația „U” Jolidon Cluj-Napoca, unde a evoluat până în anul 2012, când a semnat cu HCM Baia Mare. La formația băimăreană a evoluat până în 31 decembrie 2015. Începând cu data de luni, coordonatorul de joc care a bifat o selecție în lotul lărgit al naționalei României pentru dubla decisivă cu Slovacia, contând pentru calificarea naționalei la Campionatul Mondial din Serbia, a semnat un contract cu echipa CSM Bistrița.

Ultimele Stiri
abonare newsletter