Sport

Flavius Lăpuște: „Nimeni nu ar fi luat această decizie, în situația în care se află clubul”

Cu un nou antrenor pe banca tehnică, echipa de baschet masculin CS „U” Cluj a cedat în fața echipei din Târgu Mureș cu un scor usturător de 56-104 (19-34, 8-29, 11-20, 18-21).

Flavius Lăpuște, noul antrenor care inițial trebuia să ajute echipa jucând, nu a reușit în cele doar câteva zile, de la demisia lui Carmin Popa, să se impună în fața jucătorilor, scorul mare din această etapă nefiind o surpriză foarte mare.

Proaspătul antrenor a declarat după meci că din primele verificări a observat că echipa este destul de slab pregătită, joacă după ureche dar nu nemotivați. „Nu vreau să mă motivez în două zile sau în patru ore de antrenament, ci vreau doar să vă spun că pentru mine a fost o onoare că s-a ajuns la acest compromis. Mi-am dorit să cunosc băieții, să văd limbajul corpului. Din păcate, am avut doar șase jucători disponibili. Nu mă gândesc nici la debut, nici la viitor, ci doar la cele patru cinci ore pe care i-am avut la dispoziție. La antrenament i-am pus să joace cinci contra cinci și mi-am dat seama că o echipă mai bună putea să ne dea și 50-60 de puncte. Este mult de lucru, important pentru noi este să ne păstrăm această organizație, un nucleu de jucători cu care să începem în anii viitori. Jucătorii nu sunt nemotivați, dar au o lipsă de rutină cu o bază de informații pe care nu și-au însușit-o. Deși le-am dat informații, au rezistat două minute, restul joacă după ureche”, a spus Flavius Lăpuște.


Antrenorul a promis că va face tot ce va putea pentru echipă dar că o rămânere în LNBM este aproape imposibilă. „O să fac tot ce pot, dar obiectivul meu personal este să încerc să ridic ceva ce nu a fost. Dacă vor fi trei jucători nu o să pot. Mai bine eu joc și face altcineva. Personal, am venit să joc la această echipă, după plecarea de la Sibiu. A fost un compromis cauzat de niște neînțelegeri. Nimeni în lume nu ar fi luat această decizie, în situația în care se află clubul, baschetbalistic vorbind. Este o șansă, vreau să văd cum mă descurc și sunt optimist”, a spus Lăpuște.

Echipa de baschet masculin Universitatea Cluj-Napoca se află în acest moment pe ultimul loc în clasamentul LNBM cu 18 puncte dar cu nici un meci câștigat.


abonare newsletter