Sport

Simona Halep și Larisa Iordache au fost nominalizate pentru titlul de cel mai bun sportiv al anului

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, și gimnasta Larisa Iordache, vicecampioană mondială la individual compus și sol, au fost nominalizate în ancheta organizată de agenția bulgară BTA.

Cele două sportive au fost nominalizate pentru titlul de cel mai bun sportiv ai anului din Balcani. Potrivit Agerpres, alături de Halep, care a fost în 2014 și numărul doi mondial, a câștigat titlurile WTA de la Doha și București și a jucat finale la Madrid, Roland Garros și Turneul Campioanelor, și de Iordache, campioană europeană cu echipa și la sol, medaliată cu argint la bârnă și cu bronz la sărituri, au mai fost menționați și alți sportivi români cu performanțe internaționale în anul care se încheie.

Echipajul format din Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi, medaliat cu aur mondial la canoe 2 pe distanța de 1.000 m, medaliat cu argint Mondiale pe 500 și cu argint la Europene în aceeași probă, figurează pe lista sportivilor.


Nu a fost uitată nici pugilista Steluța Duță, campioană europeană la cat. 48 kg, scrima este reprezentată de Simona Gherman, medaliată europeană cu bronz la spadă, la individual, și cu aur la echipe, precum și de sabrerul Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Mondiale.

Singura judoka română nominalizată este Andreea Ștefania Chițu, vicecampioană mondială la cat. 52 kg și medaliată cu bronz la Europene.


Halterele sunt reprezentate de Florin Croitoru, campion european la cat. 56 kg, și de Loredana Toma, vicecampioană europeană la cat. 58 kg.

În cea de-a 42-a ediție a anchetei „Top 10 Athletes of the Balkans 2014” au mai fost nominalizați și alți sportivi cunoscuți, precum fotbaliștii bosniaci Edin Dzeko și Miralem Pjanic, tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, tenismanul croat Marin Cilic, schiorul croat Ivica Kostelic, atleta croată Sandra Perkovic, judoka elen Ilias Iliadis, tenismanul sârb Novak Djokovic, poloistul Filip Filipovic, luptătorul turc Taha Akgul etc.


Cel mai bun sportiv din Balcani în 2013 a fost desemnat tenismanul sârb Novak Djokovic, urmat în clasament de atleta croată Sandra Perkovic, de bulgarul Ivo Anghelov, campion mondial la lupte, și de Simona Halep.

abonare newsletter