Sport

Dorin Pintea, antrenor „U” BT: „Mai avem de lucru în apărare și la relațiile de joc”

Antrenorul echipei U-Banca Transilvania Cluj, Dorin Pintea, și căpitanul echipei de baschet masculin, Mihai Silvășan au declarat, la conferința de presă dinaintea turului optimilor Cupei României, cu BC Timișoara, că se așteaptă la un meci greu dar că sunt obligați să-l câștige.

Dorin Pintea a declarat că se așteaptă ca echipa întărită a Timișoarei să le dea bătăi de cap, mai ales după aducerea lui Tică și Pesic și că se așteaptă la un meci spectaculos. „Ne așteaptă un meci foarte, foarte greu, deoarece Timișoara a reușit să își formeze o echipă redutabilă, cu jucători foarte buni și știu sigur că antrenorul Drăgan a reușit să îi mobilizeze pentru acest meci și pentru începutul campionatului. Din ce știm, au pretenții mari, își doresc enorm să aibă rezultate bune, deci sută la sută va fi un meci spectaculos, dar foarte greu. Nu avem prea multe informații despre ei, doar cele generale despre jucători. Sunt foarte buni, l-au adus pe Tică de la Asesoft, pe Pesic l-au repatriat, sunt jucători care cunosc foarte bine campionatul românesc, la fel ca Jovanovic, care de câțiva ani este în lotul lor. Pe lângă ei au mai adus doi americani, care dau foarte multă energie, dar și pe Persic, o extremă de forță”, a declarat antrenorul echipei U-Banca Transilvania.

Pintea a recunoscut că are foarte mult de lucru cu lotul pe care îl are la dispoziție, mai ales în apărare și în relațiile, dar că revenirea căpitanului Silvășan speră să rezolve o parte din probleme. „În urma amicalelor din presezon, ne dăm seama că avem foarte mult de lucru. Îmi pare rău că încă nu l-am putut folosi deloc pe Silvășan, însă mai avem de lucru foarte mult în apărare, dar și la relațiile de joc. Avem jucători care au confirmat în perioada de pregătire, dar și sportivi de la care așteptăm mai mult”, a afirmat antrenorul.


Mihai Silvășan, căpitanul echipei U-Banca Transilvania Cluj, a declarat că începe un sezon greu cu așteptări mari dar care va fi interesant. „Pentru noi începe un nou sezon, unul cu așteptări mari din partea tuturor, însă un sezon ce va fi cu siguranță unul greu. Dacă vă uitați, aproape toate echipele din campionat au șase străini. Va fi un sezon interesant, în care poți câștiga sau pierde oriunde și în care echipele care vor fi mai puternice din punct de vedere mental vor avansa în fazele superioare, vor face performanță”, a spus căpitanul echipei.

În ceea ce privește meciul cu BC Timișoara, Silvășan a afirmat că speră să intre pe teren măcar pentru câteva minute după accidentarea pe care a suferit-o. „De la ultimul meci de la lotul național nu am mai făcut antrenamente, nu sunt într-o formă foarte bună, însă nu contează asta, eu, dacă voi intra în teren sâmbătă, chiar și numai pentru un minut sau două, voi face tot ce pot să îmi ajut coechipierii. Chiar și numai cu sfaturi și încurajări de pe banca. Am avut o microruptura fibrilară la mușchiul aductor, care însă se putea tranforma în ceva mai urât dacă nu urmam tratament”, a spus Silvășan.


El a precizat că un obiectiv prioritar pentru echipă este câștigarea Cupei României. „În ultimii ani, ne-am calificat o singură dată în Final Four și am jucat finala, acum doi ani. Este un obiectiv și pentru noi Cupa României, chiar dacă nu ne-a ieșit de fiecare dată, însă în acest an nu cred că avem nicio scuză dacă nu trecem de Timișoara. Sigur, vorbim de un adversar puternic, care își dorește la fel de mult să se califice. Sper să înțelegem că e o competiție importantă pentru noi și să înțelegem că trebuie să dăm tot ce avem mai bun în noi și să mergem mai departe”, a firmat Silvășan.

Despre noua sală polivalentă din Cluj, căpitanul echipei declară că abia așteaptă să se antreneze și să joace în acea sală, mai ales că până acum a văzut-o doar în fotografii. „În ceea ce privește sala nouă, pot să spun că am văzut-o doar din fotografii și arată foarte bine, este cea mai moderna sală din România. Abia așteptăm să ne antrenăm în ea, să jucăm acolo, să o simțim”, a afirmat Mihai Silvășan.


Biletele pentru meciul din Cupa României dintre U-Banca Transilvania și BC Timișoara se vor pune în vânzare în ziua meciului, sâmbătă, 27 septembrie, între orele 15:00-21:00, la casieria Sălii Sporturilor ”Horia Demian”. Prețurile biletelor pentru Cupa României sunt: 20 de lei în partea de jos a sălii; 10 lei în partea de sus a sălii; copii sub 7 ani au acces gratuit. Abonamentele pentru sezonul 2014-2015 sunt valabile și în Cupa României.

Primul meci din noul sezon sportiv va fi pentru baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania în cadrul optimilor Cupei României, când vor primi vizita echipei BC Timișoara. Meciul se va disputa sâmbătă, de la ora 20:00, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, și va fi transmis în direct pe Digi Sport 2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter