Sport

Dresaj cu „Leii din Oradea"

„U” BT Mobitelco vrea să-și ia revanșa pentru eliminarea din Cupă în fața celor de la CSM Oradea.

Meci de totul sau nimic pentru „U” BT Mobitelco. „Alb-negrii” sunt obligați să câștige cu CSM Oradea pentru a nu risca alte penalizări din partea șefilor clubului. „Va fi un meci foarte greu, noi venim după eliminarea din Cupă, după un obiectiv ratat. Oradea este una dintre cele mai în formă echipe din campionat, sunt uniți și joacă de mult timp împreună. Sigur vor veni să câștige, dar și noi vom intra pe teren cu același gând. Trebuie să ne păstrăm invincibilitatea pe teren propriu și să spălăm rușinea cu BCM U Pitești”, a avertizat Mihai Silvășan pentru Monitorul de Cluj.

„Trebuie să ne revanșăm față de fani”

Universitarii sunt cu moralul zdruncinat după umilința cu Pitești, dar căpitanul clujenilor nu crede însă că Oradea este favorită în partida de mâine. „Normal, te scutură puțin astfel de rezultate, îți dă de gândit, dar eu sunt optimist. Trebuie să ne revanșăm față de suporteri, să arătăm că a fost un accident”, a subliniat Silvășan.


Ultimatum pentru Pintea

În cazul unui eșec, Dorin Pintea ar putea fi demis din funcția de antrenor principal. „Am avut o discuție cu membri din conducerea clubului, care mi-au comunicat că au încă încredere în mine. Voi continua la echipă, cel puțin următoarele două meciuri, pentru că este o perioadă foarte scurtă între cele două partide, cu Oradea și Rovinari. Trebuie să strângem rândurile și să ne redresăm cât mai repede. Ne dorim foarte mult să câștigăm cele două meciuri, cu toate că Oradea este cea mai în formă echipă la ora actuală, practică cel mai bun baschet. Sper că jucătorii au înțeles ceea ce se cere de la ei, în această săptămână am observat o mai bună concentrare și o mai bună implicare la antrenament din partea lor”, a subliniat Pintea.

Kuburovic, reprimit la antrenamente

Pentru jocul cu Oradea, „U” va conta și pe serviciile lui Ivan Kuburovic. Sârbul a fost iertat de conducere pentru evoluțiile modeste din Cupa României. „Ivan Kuburovic a revenit la antrenamentele echipei, miercuri după masa. A avut nevoie de o perioadă să se liniștească, să își pună în ordine gândurile”, a explicat Pintea.


„Trebuie să fim foarte atenți”

Deși clujenii nu traversează o perioadă bună, bihorenii nu se culcă pe o ureche. „Clujul are în componență niște jucători care pot să facă diferența. Această echipă trece printr-o perioadă puțin mai dificilă, însă tocmai asta s-ar putea să fie partea negativă a acestui meci. Va trebui să fim foarte, foarte atenți. Întotdeauna o echipă se adună în astfel de momente de cumpănă și poate să se autodepășească. Iar Clujul, știm foarte bine că are jucători cu experiență, căliți, care știu cum să reacționeze în situații delicate. Ne-am dori să câștigăm la Cluj, vom vedea dacă și putem”, a anunțat Cristian Achim, antrenorul Oradei.

Partida „U" BT Mobitelco - CSM Oradea are loc mâine, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, de la ora 18.00.


 

abonare newsletter