Sport

Luptătorul de K1, Răzvan Benche, care a fost arestat în dosarul Scutul Negru, va reprezenta România la o gală de kickbox în Olanda

Răzvan Benche, unul din cei mai importanti kickboxeri de categorie grea din România, va susţine un meci de kickbox în cadrul galei Enfusion Live care va avea loc în 3 noiembrie în Olanda. Benche îl va întâlni pe luptătorul olandez de clasa A, Fred Sikking, deţinător a multiple titluri atât în Olanda, cât şi în Thailanda.

Este primul meci al lui Răzvan Benche la categoria de 95 kilograme, cu un timp foarte scurt la dispoziţie pentru pregătire şi pierderea a 10 kilograme, invitaţia de participare la luptă venind doar cu două săptămâni înainte de aceasta. “Luptătorul este într-o formă foarte bună şi lucrează foarte serios la pregătirea acestui meci. Suntem optimişti”, a declarat antrenorul lui Benche, Laczko Levente.

Clujeanul Răzvan Benche este un luptător prin excelenţă, petrecâdu-şi o mare parte din viaţă în ringul competiţional. A debutat în boxul amator în adolescenţă, a continuat ca şi profesionist, trecând în cele din urma la kickbox în anul 2011. Antrenamentele dure şi intensive îl duc spre victorii în faţa a unor luptători cu mare experienţă şi renume, în circuite ca şi Superkombat, Local Kombat sau Klash. Are la activ zece victorii, din care şase prin KO.


Răzvan Benche a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, la începutul lunii august, alături de 12 luptători de la firma de pază Scutul Negru, după ce au agresat trei tineri într-un club din centrul municipiului Cluj-Napoca. Toţi au fost acuzaţi că au bătut cu bestialitate mai mulţi tineri care se aflau în Janis Stuff. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum la data de 21 iulie 2013, în jurul orei 08.20-08.30 echipaţi cu ţinută specifică de intervenţie cu inscripţia “Scutul Negru”, aceştia au agresat trei persoane de sex masculin în incinta clubului Janis Stuff.

Judecătorul care a dispus arestarea luptătorului K1, Răzvan Benche, şi celorlaţi angajaţi ai firmei de pază Scutul Negru, îi acuză pe aceştia de cruzime şi de faptul că au încercat, prin crearea unui climat de teroare, să îşi confirme autoritatea într-un oraş de dimensiunile municipiului Cluj-Napoca.


În data de 14 august, cei 12 angajați au fost audiaţi de judecătorii Tribunalului Cluj, după ce au declarat recurs la măsura arestării preventive. Atunci, toţi şi-au recunoscut vina și au spus că nu ar fi trebuit să își facă singuri dreptate.

Pe 29 august, cei 12 agenţi angajaţi la firma de pază Scutul Negru au fost puşi în libertate de către magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca care au decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.


Răzvan Benche a fost condamnat la 14 luni de închisoare cu exectutare pentru tâlhărie. În 2006, procurorii l-au acuzat că a sustras o brăţară de aur persoanei cu care avusese un conflict. La vremea respectivă, Benche susţinea că a fost încarcerat pe nedrept, acuzând faptul că ar fi fost victima unei înscenări. După ce şi-a executat pedeapsa, el s-a angajat la firma de pază Scutul Negru, deşi persoanele cu cazier nu au dreptul să ocupe asemenea posturi.

abonare newsletter