Sport

Fanii români vor avea 1.700 de bilete la meciurile din barajul pentru CM 2014

Fanii români care vor face deplasare la Pireu, pentru partida cu Grecia, contând pentru play-off-ul Cupei Mondiale din 2014, vor avea la dispoziţie 1.700 de bilete la preţul unitar de 15 euro, în timp ce suporterii greci vor beneficia de acelaşi număr de tichete în România, la 12 euro bucata.

Biletele vor fi puse în vânzare, joi, de la ora 12.00, pe site-ul biletefotbal.ro, iar o persoană va putea comanda cel mult două bilete, informează Mediafax.

"Întrucât grecii au 1.700 de locuri acolo, ei au mizat pe o manevră pe care au încercat să ne-o introducă, 5 la sută din capacitatea stadionului. Bineînţeles că nu am căzut în capcană. Biletele pentru Atena se vor pune, joi, online, şi vom avea, în mod cert, 1.700 de susţinători. Nu avem ce face în plus. Pe partea de reciprocitate avem 24 de bilete la VIP şi încă 150 la categoria I, bilete de care vor beneficia familiile jucătorilor, membrii Comitetului Executiv, sponsorii, cei din fan-club", a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu, într-o conferinţă de presă.


Mircea Sandu a afirmat că pentru partida cu Grecia de la Bucureşti au fost emise 54.000 de bilete, dintre care 1.700 sunt pentru fanii greci, iar 1.300 nu vor fi puse în vânzare, deoarece sunt în zona de protecţie a oaspeţilor.

"Sunt în jur de 54.000 de bilete, din care trebuie să ţineţi cont că 3.000 pleacă spre greci şi spre zona tampon. Sectoarele 126, 357, 358 şi parte în 356, iar 125, 355 şi 356 vor fi tamponul. Va trebui şi am şi vorbit cu Bogdan Tănase de la ALPAB să găsim o soluţie să îmbrăcăm în plexiglas, pentru că pierdem 1.500 de locuri pentru că trebuie să asigurăm separarea galeriei oaspete. La Atena sunt plase laterale şi în faţă", a explicat Sandu.


Mircea Sandu a precizat că 45.000 de bilete au ajuns la fanii echipei naţionale, restul fiind oprite pentru sponsori, cluburi şi oficialităţi.

"Pentru meciul de acasă am repartizat şi pentru galeriile din România cu care avem un acord, mă refer aici la Dinamo, Rapid, Petrolul, Steaua, separat, plus galeriile din ţară care vin de la Iaşi, Constanţa. Cei de la Dinamo au solicitat şi pentru Arad, Timişoara, Craiova şi aşa mai departe. Din acest punct de vedere, galeriile din România vor beneficia de aproximativ 7.000 de bilete la un preţ de 15 lei biletul, deci nu se dau bilete gratuite pentru galerii. Aşa se procedează şi în vest. În jur de 45.000 de bilete pleacă spre populaţie. Va fi un stadion plin, în mod cert. Eu sper să ne bucurăm la final cu toţii şi să nu întâmpinăm probleme majore", a explicat Sandu.


Oficialul FRF a menţionat că se mai găsesc la comercializare doar bilete la sectorul VIP.

abonare newsletter