Sport

Meci pentru istorie în Gruia: CFR – Man Utd

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/01/08 - crf manchester.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj va juca în această seară poate cel mai important meci din istoria clubului, împotriva celebrei echipe englezești Manchester United. </strong>

„Feroviarii“ își doresc să facă un meci cât mai bun, fiind conștienți că vor fi urmăriți de câteva zeci de milioane de telespectatori.
Manchester United este de departe cel cunoscut club de fotbal care a ajuns vreodată la Cluj. Team-ul lui sir Alex Ferguson a mai jucat în România de două ori, dar ambele meciuri au avut loc la București. „Diavolii roșii“ s-au impus în 2004 în fața celor de la Dinamo, cu 2-1, iar anul trecut au depășit cu 2-0 și pe Oțelul Galați.
CFR Cluj, campioana României, evoluează pentru a treia oară în grupele Ligii Campionilor. Formația pregătită de Ioan Andone speră ca în acest sezon să depășească pentru prima dată faza grupelor, fie printr-o clasare pe locul 2, ceea ce ar duce la calificarea în optimile de finală, fie una pe locul 3, care i-ar duce în Europa League.
Ioan Andone, antrenorul campioanei, a declarat înaintea marii confruntări din această seară că își dorește ca elevii săi să facă o partidă frumoasă. „Sper să iau deciziile corecte în meciul de mâine. Sper să iasă o partidă frumoasă, să jucăm cu entuziasm, un lucru care este specific echipelor din estul Europei. Dacă reușim un rezultat bun, un egal sau chiar o victorie, vom câștiga prestigiu, dar nu în ultimul rând vom avea șase puncte în grupa H a Ligii Campionilor“, a declarat antrenorul celor de la CFR.

CFR, apreciată de cei de la Man Utd

Sir Alex Ferguson, managerul lui Manchester United, a declarat la conferința de presă susținută la stadionul „dr. Constantin Rădulescu“ că a preferat ca echipa sa să nu se antreneze la Cluj pentru a nu fi urmărită de adversari. „Am văzut performanţele CFR-ului, de la Braga şi cele două victorii cu Basel. Este o echipă bună, pe care trebuie să o respectăm. Când ne antrenăm înainte de meciurile din deplasare nu putem face niciodată mare lucru pentru că toţi ne urmăresc antrenamentele, aşa că am preferat să ne antrenăm acasă, să stabilim câteva decizii tactice şi cred că a fost mult mai bine aşa“, a spus Ferguson. Legendarul tehnician scoțian a nominalizat doi jucători de la campioana României, pe care i-a remarcat în meciurile cu FC Basel și SC Braga, Rafael Bastos și Moudou Sougou.
Jonny Evans, fundașul celor de Manchester United, consideră că nu se poate vorbi de noroc în cazul echipei CFR Cluj, care s-a impus în prima etapă a grupelor, în deplasare, în faţa formaţiei Sporting Braga, scor 2-0: „Nu cred că se poate vorbi de noroc în cazul echipei CFR, care a marcat două goluri în deplasare cu Braga, într-un meci din grupele LC“.
Atacantul Wayne Rooney a declarat că formaţia sa trebuie să evite surprizele neplăcute, aşa cum s-a întâmplat în ediţia trecută a Ligii Campionilor, şi tocmai de aceea meciul cu CFR Cluj de marţi este unul important. „Liga Campionilor este complet diferită de Premier League. Dacă nu eşti în cea mai bună formă şi nu dai totul eşti pedepsit, lucru care ni s-a întâmplat în ediţia trecută. Trebuie să ne asigurăm că nu se va repeta şi în acest an, aşa că meciul de la Cluj este unul important pentru noi“, a spus Rooney.
Meciul dintre CFR Cluj și Manchester United se va disputa în această seară, de la ora 21.45, pe stadionul „dr. Constantin Rădulescu“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter