Sport

FCSB vrea să scape de CFR Cluj din bătălia pentru titlu. Ce șanse mai au „feroviarii”?

Pe 14 aprilie, CFR Cluj va primi pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca pe FCSB, în etapa a patra a play-off-ului.

FCSB vrea să scape de CFR Cluj din bătălia pentru titlu.  Sursă foto: Facebook/ CFR 1907 Cluj FCSB vrea să scape de CFR Cluj din bătălia pentru titlu. Sursă foto: Facebook/ CFR 1907 Cluj

 

 


Pe 14 aprilie, CFR Cluj va  primi pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca pe FCSB, de la ora 21:00, în etapa a patra a play-off-ului. „Feroviarii” au anunțat că toate biletele s-au vândut, iar meciul se anunță a fi unul crucial pentru echipa din Gruia. 

CFR Cluj se află în momentul de față pe locul 2 în grupa campionat cu 31 de puncte, având până acum 1 victorie, 1 înfrângere și 1 remiză. 


În ultima etapă, CFR Cluj a reușit să o învingă pe Rapid București, în deplasare, cu scorul de 4-1. Totodată, clujenii au remizat cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 1-1 și a pierdut cu Univ. Craiova, în Gruia, cu scorul de 2-1.  Printre jucătorii cheie ai lui CFR Cluj se numără Ciprian Deac, pe primul loc în clasamentul pasatorilor decisivi, cu patru reușite în play-off, și Philip Otele. 

CITEȘTE ȘI: 


Se anunță un meci de senzație în Gruia! Toate biletele puse în vânzare au fost vândute. „Suntem SOLD OUT la meciul cu FCSB!”

În sezonul regular, CFR Cluj a terminat pe locul 2 cu 53 de puncte, având, după 30 de meciuri, 15 victorii, 8 remize și 7 înfrângeri. De asemenea, clujenii au reușit să marcheze 54 de goluri și au primit 29 de goluri.

FCSB este lider în Superliga cu cu 41 de puncte, iar în primele trei etape din play-out, echipa lui Becali a câștigat fiecare meci: cu Sepsi, 2-1, cu Farul Constanța, 1-0 și cu Univ. Craiova, 2-0. Printre jucătorii cheie ai FCSB se numără Florinel Coman, Adrian Șut și Risto Radunovic.


În sezonul regular, FCSB a terminat pe locul 1 cu 64 de puncte, cu 19 victorii, 7 egaluri și 4 înfrângeri. De asemenea, echipa antrenată de Charalambous Elias a reușit să marcheze 53 de goluri și a primit 28 de goluri. 

Diferența dintre cele două echipe este de 10 puncte, iar CFR Cluj are nevoie de o victorie, dacă mai vrea să spere la titlu. Returul dintre cele două va avea loc pe 11 mai. 


În ultimele cinci meciuri dintre CFR Cluj și FCSB din această competiție, FCSB a obținut trei victorii, iar două partide s-au încheiat la egalitate. Cea mai recentă confruntare dintre cele două echipe a avut loc în decembrie 2023, încheiată la egalitate, 1-1.

Primul meci direct dintre cele două echipe a avut loc în 2007, când FCSB a reușit să câștige cu scorul de 2-1. În acel sezon, Dinamo a reușit să câștige titlul, CFR Cluj terminând pe locul 3, iar FCSB pe locul 2. 

Cea mai mare victorie a CFR-ului în fața liderului din Superliga a fost în 2021, când clujenii i-a învins cu scorul de 4-1. În acel sezon, echipa din Gruia a câștigat titlul, având 72 de puncte, iar FCSB a terminat pe locul 2 cu 62 de puncte. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj, bună de plată. „Feroviarii”, obligați să plătească unui fotbalist care a purtat tricoul vișiniu suma de 20.000 euro.

Etichete: cfr cluj superliga fcsb
Ultimele Stiri
abonare newsletter