Sport

„U” Cluj luptă pentru un loc în semifinalele Cupei României

„U” Cluj va întâlni pe FC Hermannstadt în faza sferturilor de finală ale Cupei României, miercuri, de la ora 21:00.

„U” Cluj luptă pentru un loc în semifinalele Cupei României . Sursă foto: Facebook/ Universitatea Cluj „U” Cluj luptă pentru un loc în semifinalele Cupei României . Sursă foto: Facebook/ Universitatea Cluj

 

 


„U” Cluj va întâlni pe FC Hermannstadt  în faza sferturilor de finală ale Cupei României, miercuri, de la ora 21:00, pe Cluj Arena. 

„U” Cluj și Hermannstadt s-au întâlnit pentru prima dată în 2019, iar meciul a fost câștigat de către sibieni cu scorul de 2-0. 


De atunci, cele două echipa s-au confruntat de 11 ori, iar bilanțul este unul favorabil pentru „U” Cluj”: 7 victorii - 2 egaluri - 2 înfrângeri. 

În acest sezon, cele două echipe vor fi față în față pentru a treia oară, după ce, în sezonul regulat, primul meci s-a încheiat la egalitate, 2-2, la Sibiu, iar în retur pe Cluj Arena, „studenții” au reușit să se impună cu scorul de 2-1. 


CITEȘTE ȘI: 

„U” Cluj vrea în semifinalele Cupei României. Ovidiu Sabău: „Jucătorii sunt pregătiți”.

Cu ocazia ediției cu numărul 84 a Cupei României, „U” a atins faza sferturilor pentru a 21-a oară. Până în anii ’70 nu a existat deceniu în care „studenții” să nu prindă măcar o dată această parte a întrecerii, iar ulterior a fost nevoie de o pauză de aproape 20 de ani până la următoarele apariții în sferturi, scrie fcucluj.ro


După debutul anilor 2000, au atins faza celor mai bune opt echipe în trei rânduri (2015, 2021 și 2023). Anul trecut, „U” Cluj a ajuns în finala Cupei României, pe care a pierdut-o la loviturile de departajare în fața lui Sepsi Sf. Gheorghe. 

Primul meci din sferturile Cupei României s-a disputat ieri, între Corvinul Hunedoara și CFR Cluj. Echipa clujeană a fost învinsă cu scorul de 4-0, iar Adrian Mutu este la un pas să părăsească echipa din Gruia.


În cazul unei victorii a celor de la „U” Cluj, echipa antrenată de Ovidiu Sabău ar urma să joace cu Univ. Craiova sau Oțelul Galați pentru un loc în finala Cupei României. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj vrea în semifinalele Cupei României. Ovidiu Sabău: „Jucătorii sunt pregătiți”.

abonare newsletter