Sport

Meci de foc pentru „U” Cluj cu Farul Constanța în runda 28 din Superliga

Astăzi, 28 februarie, „U” Cluj va înfrunta campioana României, Farul Constanța, pe Cluj Arena, în runda 28 din Superliga.

Universitatea Cluj se așteaptă ca stadionul Cluj Arena să fie plin la meciul cu Farul Constanța. Sursă foto: Facebook/ Universitatea Cluj Universitatea Cluj se așteaptă ca stadionul Cluj Arena să fie plin la meciul cu Farul Constanța. Sursă foto: Facebook/ Universitatea Cluj

 

 


Echipa antrenată de Ovidiu Sabău se află în momentul de față pe locul 9 în Superliga cu 8 victorii, 11 egaluri și 8 înfrângeri, iar în ultima etapă de campionat, „U” Cluj” a reușit să scoată un punct după remiza cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 0-0.

Studenții se află la doar două puncte de locul 6, care duce în grupa pentru play-off. „U” Cluj a mai remizat, înaintea meciului cu Sepsi, cu liderul din Superliga, FCSB, scor 0-0, și cu Universitatea Craiova, scor 2-2. Ovidiu Sabău a declarat într-o conferință de presă că meciul cu Farul Constanța este unul decisiv și se așteaptă ca jucătorii să fie într-o formă bună. Mai mult, antrenorul studenților nu a uitat de fani, pe care i-a lăudat și a spus că sunt extraordinari, ei fiind mereu aproape de echipă.


 

„Cam peste tot sunt acolo lângă noi. Vin să-și susțină echipa, îți dau energie și nu ai cum să nu-i respecți. Vrem și mâine să nu-i dezamăgim”, a spus Ovidiu Sabău.


Universitatea Cluj, tot mai aproape de play-off


Campioana României, Farul Constanța, se află în momentul de față pe locul 5 în Superliga cu 11 victorii, 8 egaluri și 8 înfrângeri. La fel ca „U” Cluj, în ultimul meci jucat, echipa antrenată de Gheorghe Hagi a remizat cu Oțelul Galați, scor 1-1. Totodată, înaintea acestui egal, Farul Constanța și-a trecut în palmares 3 puncte, după victoria din deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe. Cu toate acestea, campioana României de anul trecut a pierdut pe teren propriu împotriva celor de la Dinamo cu scorul de 2-0.


Gheorghe Hagi, antrenorul celor de la Farul Constanța, a declarat că meciul cu „U” Cluj va fi unul dificil, pentru că echipa antrenată de Ovidiu Sabău știe fotbal. Mai mult, Hagi a mai menționat faptul că nimic nu este imposibil și speră ca echipa sa să se întoarcă cu un rezultat pozitiv de la Cluj.

Dacă ne uităm la ultimele  cinci meciuri dintre „U” Cluj și Farul Constanța, ambele echipe au reușit să câștige de două ori, iar un meci s-a terminat la egalitate.


Ultimul meci dintre cele două, disputat pe 21 octombrie 2023, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Totodată, pe 3 martie 2023, „U” Cluj reușea să câștige pe Cluj Arena cu scorul de 2-0 în fața echipei lui Hagi. Farul Constanța a învins-o pe „u” Cluj” pe 15 octombrie 2022 cu același scor, 2-0, iar pe 1 mai 2021, „studenții” au reușit să o bată pe teren propriu cu scorul de 3-1. Pe 2 decembrie 2020, Farul Constanța câștiga fără probleme, în deplasare, cu scorul de 3-0.

În cele 27 de etape jucate, dacă analizăm atacurile celor două echipe, Farul Constanța a marcat până acum 36 de goluri, în timp ce „U” Cluj a marcat 33 de goluri. De asemenea, „U” Cluj a încasat 38 de goluri, în timp ce Farul Constanța a primit 36 de goluri.

Pe lângă meciul cu Farul Constanța, „U” Cluj va mai juca pe teren propriu pe 3 martie împotriva ultimei clasate din Superliga, Botoșani, iar pe 9 martie va avea meci în deplasare în fața celor de la FC Voluntari. Echipa lui Ovidiu Sabău vor juca pe 4 aprilie, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, în sferturile de finală ale Cupei României, împotriva celor de la FC Hermannstadt. Să nu uităm că anul trecut, „studenții” au reușit să ajungă în finala Cupei, unde au întâlnit pe Sepsi Sf. Gheorghe, care s-a impus la loviturile de departajare.

„U” Cluj trece printr-o perioadă foarte bună, iar dacă va reuși să obțină rezulate pozitive în ultimele etape, „studenții” vor juca în play-off. Ovidiu Sabău este optimist și are încredere că echipa sa nu-i va dezamăgi pe fanii „studenților. Play-off-ul ediției 2023-2024 va începe pe 16-17 martie 2024, acesta încheindu-se pe 25-26 mai anul viitor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

 

CITEȘTE ȘI:

Ovidiu Sabău, despre meciul cu Farul Constanța: Sper să câștigăm

abonare newsletter