Sport

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT, înaintea meciului cu Lietkabelis din EuroCup: „Doar Karel Guzman nu va juca”

U-BT Cluj-Napoca va juca miercuri, 7 februarie, ultimul meci din sezonul regulat al BKT EuroCup, pe terenul lui Lietkabelis.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania a scris deja istorie în actualul sezon, reușind calificarea în Play-Off-ul BKT EuroCup. Performanța poate fi și mai importantă întrucât U-BT are șansa să ajungă direct în sferturile de finală ale competiției. Pentru a reuși acest lucru, echipa clujeană trebuie să o învingă miercuri, 7 februarie, pe Lietkabelis Panevėžys. Confruntarea va începe la ora 19:00.

 


În urma succesului de senzație de săptămâna trecută din Insulele Canare, U-Banca Transilvania a trecut pe locul secund în grupa B. Trupa lui Mihai Silvășan a acumulat 13 victorii și 4 eșecuri, fiind urmărită îndeaproape de Dreamland Gran Canaria. Pe de altă parte, Lietkabelis nu mai are șanse să prindă Play-Off-ul, din moment ce se află pe poziția a-9-a. 

Formația ardeleană a plecat încă de luni în Lituania și va juca pe terenul unei grupări importante în baschetul baltic. Chiar și în tur, disputa s-a derulat sub semnul echilibrului, U-Banca Transilvania impunându-se după prelungiri cu scorul de 120-111. 


Lietkabelis are doar două succese la rând

Lietkabelis are două succese la rând, jucând ultima dată tot în EuroCup, atunci când a învins-o pe Slask Wroclaw cu 91-75. Anterior, jucătorii antrenați de Nenad Čanak au depășit-o pe BC Pieno în campionatul intern, 84-78. De altfel, Lietkabelis se situează pe locul 5 în Lituania, înregistrând 10 succese și 6 înfrângeri. 

Referitor la lot, Lietkabelis a renunțat recent la serviciile fostului nostru jucător, Stefan Birčević. În locul lui a venit deja un alt pivot sârb, și anume Djordje Gagić. Totodată, lituanienii au bătut palma cu Diante Baldwin, un fundaș american sosit din Bundesliga. Rămâne însă de văzut ce formulă va utiliza tehnicianul Nenad Čanak.


„Este un meci extrem de important pentru noi, evident. Jucăm cu posibilitatea de a termina pe locul doi grupa la finalul sezonului regulat. Ar fi o performanță foarte mare. Suntem extrem de motivați, în ciuda problemelor medicale pe care le-am avut. Doar Karel Guzman nu va juca, în rest toată lumea e aici și vom da totul pe teren. Ne bucurăm că avem această șansă, e o performanță, însă lucrurile nu se opresc aici. E doar un pas în a face o performanță și mai mare în Play-Off-ul EuroCup”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Echipa U-BT Cluj-Napoca, întâmpinată cu entuziasm pe Aeroportul din Cluj, în urma victoriei cu Gran Canaria, câștigătoarea Eurocup

U-BT Cluj-Napoca s-a impus dramatic pe terenul campioanei din EuroCup. Silvășan, antrenorul echipei: „Nu ne așteptam la un astfel de meci”

Ultimele Stiri
abonare newsletter