Sport

Adrian Mutu, prezentat oficial la CFR Cluj: „Sper să arăt tuturor de ce sunt în stare, alături de echipă”.

Tehnicianul Adrian Mutu a declarat, vineri, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, că speră să demonstreze tuturor de ce este în stare şi să îşi îndeplinească obiectivele alături de jucători.

Adrian Mutu, CFR Cluj, în conferință de presă/Foto: CFR 1907 Official youtube.com Adrian Mutu, CFR Cluj, în conferință de presă/Foto: CFR 1907 Official youtube.com

 

 


„Sunt bucuros că sunt aici, e o mare responsabilitate şi provocare pentru mine. CFR Cluj este o echipă mare, importantă, cea mai titrată din ultimii 15 ani sau poate chiar 20 de ani. De asta spun că este o mare responsabilitate, pentru că la CFR nu există decât şansa de a câştiga toate meciurile. Sper să arăt tuturor de ce sunt în stare, alături de echipă. 

CITEȘTE ȘI: 
Adrian Mutu, noul antrenor al CFR Cluj. „Briliantul”, binevenit în Gruia: „Dorințele comune se transformă într-un țel de neclintit”

Ţinând cont de distanţa din clasament faţă de FCSB, dar şi faţă de adversarele din spate, trebuie să fim foarte atenţi. Trebuie să ne gândim doar la noi, să ne facem jocul. Mă aştept din partea echipei să văd o reacţie după înfrângerea de la Botoşani. La fel cum mă aştept să reînviem spiritul acela de învingător al CFR-ului. Şi asta destul de repede, pentru că aici nimeni nu are răbdare”, a spus Adi Mutu în conferința susținută la Cluj. 


CFR Cluj luptă pentru titlu și Cupa României

„Obiectivele mele sunt cele ale echipei, şi anume de a lupta pentru titlu şi Cupa României. Obiectivele sunt normale şi cred că le-au avut toţi antrenorii care au fost aici. În ceea ce priveşte contractul, pot spune că în momentul acesta banii nu sunt importanţi. E o investiţie pe care o fac în mine însumi pentru că e o provocare mare să fiu la un club de genul acesta. Şi sper să reuşesc să confirm. De aceea banii sau alte lucruri pentru mine nu au contat când am venit aici. De când sunt antrenor nu mi s-au dat şanse nicăieri, am fost criticat întotdeauna şi în general am fost criticat şi ca jucător. Am fost la Rapid, simpatizez Rapidul şi în momentul acesta. CFR are aceleaşi culori şi într-un fel e bine. Însă vreau să mă gândesc doar la CFR Cluj. Nu trebuie să fac comparaţii, istoria din ultimii ani a CFR-ului spune totul. Am găsit un lot foarte bun aici, cu jucători importanţi, cu unii am fost coleg la echipa naţională, iar cu alţii am fost chiar şi adversar prin Italia”, a adăugat fostul internaţional.

Adrian Mutu va debuta, luni, pe banca formaţiei ardelene în meciul cu FC Voluntari de pe teren propriu, din etapa a 23-a a Superligii.


„Chiar dacă suntem favoriţi pe hârtie, aşa cum suntem probabil în toate meciurile, pot spune că va fi dificil, mai ales că Voluntari este o echipă care se apară foarte bine, o echipă aţoasă, care nu dă spaţii şi aglomerează mult axul central. Îl ştiu şi pe Ilie Poenaru, deci îmi dau seama că ne aşteaptă o partidă dificilă. Dar cel mai mult mă bazez pe băieţi şi sper să văd o reacţie din partea lor. Pentru că CFR nu e obişnuită să piardă şi trebuie să avem o reacţie după înfrângerea de la Botoşani", a menţionat noul antrenor.

La conferinţa de presă de vineri, preşedintele clubului CFR Cluj, Cristian Balaj, a declarat că îşi doreşte ca Adrian Mutu să rămână cât mai mult timp în funcţie. Balaj a explicat că gruparea pe care o conduce nu va mai realiza transferuri decât în cazul în care va fi cedat vreun jucător din lot.


Clubul de fotbal CFR Cluj l-a instalat oficial, miercuri, pe fostul internaţional Adrian Mutu (45 de ani) în funcţia de antrenor principal, rămasă vacantă după rezilierea contractului cu tehnicianul Andrea Mandorlini.

Adrian Mutu, care a semnat un contract valabil până în 2025 cu CFR Cluj, a antrenat ultima oară formaţia azeră Neftci Baku între 11 iulie şi 24 decembrie 2023. Anterior, el a mai condus echipa U21 a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), FC Voluntari, selecţionata Under-21 a României, FCU Craiova 1948 şi FC Rapid.


 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Andrea Mandorlini, demis de CFR Cluj. Adrian Mutu ar putea fi noul antrenor al echipei din Gruia.

Adrian Mutu recunoaște că ar vrea să preia CFR Cluj!: „E o echipă care m-ar interesa”

abonare newsletter