Sport

Preliminarii EURO 2024.România a câștigat Grupa I și încheie campania de calificare fără eșec

Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0).

Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024/ Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024/ Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook

 

 


Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

 


Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Denis Alibec (50) şi au terminat grupa neînvinşi, urmând să se afle în urna a doua valorică la tragerea la sorţi din 2 decembrie pentru grupele turneului final din Germania.

Elveţia a dominat jocul în cea mai mare parte a timpului, şi-a creat ocazii de gol, însă a arătat frustrată şi lipsită de luciditate şi de calm. Prima şansă notabilă a tricolorilor a fost o foarfecă blocată a lui Moruţan (18), la centrarea lui Coman. La câteva zeci de secunde după aceea, la poarta noastră, Moldovan a respins şutul lui Okafor de la 18 metri. La scurt timp, Bancu l-a testat pe Mvogo cu un şut din afara careului (20). Ndoye nu a ajuns la o minge centrată de Garcia în faţa porţii (26).


România a controlat finalul primei reprize

România a controlat finalul primei reprize, dar Stanciu a şutat peste poartă din lovitură liberă Stanciu de la 25 metri (34), iar Mvogo a prins mingile expediate de Coman (40) şi Cicâldău (40) din afara careului. Imediat după pauză, Stanciu a centrat pe dreapta la Moruţan, acesta a recentrat cu capul în faţa porţii, de unde Alibec a reluat în plasă (50), deschizând scorul. Coman a cerut penalty în min. 55, după ce a fost călcat uşor de Ndoye la limita careului, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Ultima jumătate de oră a aparţinut oaspeţilor, care s-au aruncat în atac cu toate forţele, ratând mai multe ocazii bune de gol.


Okafor (60) a scăpat spre poartă, dar, jenat de Raţiu, nu a reuşit să îl învingă pe Moldovan, care a respins în corner. Un minut mai târziu, Moldovan a avut o intervenţie providenţială în faţa lui Vargas, rămas singur cu goalkeeper-ul Rapidului.

Steffen (69) şi Ndoye (71) au fost imprecişi din marginea careului mic, Moldovan (82) a respins foarte bine şutul-centrare al lui Zeqiri, iar la ultima fază a meciului (90+7), Moldovan a respins şutul lui Ugrinic din marginea careului.


România şi Elveţia s-au calificat la EURO 2024 de sâmbătă, când tricolorii au învins Israelul cu 2-1 la Felcsut (Ungaria), iar Nati a remizat acasă cu Kosovo (1-1). Turneul final va avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR și „U”, lovite de FRF. Rivalele din Cluj, amendate de Comisia de Disciplină în urma incidentelor din Cupa României

abonare newsletter