Sport

18 ani de la moartea lui Dan Anca, una dintre figurile emblematice din istoria Universității Cluj

Vineri, 20 octombrie, s-au împlinit 18 ani de la moartea jucătorului de fotbal Dan Anca, o figură emblematică pentru „U” Cluj.

Jucătorul de fotbal Dan Anca/ Foto: FC Universitatea Cluj Jucătorul de fotbal Dan Anca/ Foto: FC Universitatea Cluj

 

 


Cu 18 ani în urmă suflarea „U”-istă își lua rămas bun de la Dan Anca, un om care și-a dedicat viața Simbolului și pentru că Universitatea Cluj a ocupat mereu loc în inima sa.

 


Crescut cu spiritul lui „U” încă de la juniori, Dan Anca a debutat pentru echipa mare la vârsta de 17 și a rămas unul dintre pilonii de bază ai formației alb-negre timp de 16 sezoane. În acest timp, a pus șapca pe Cupă în `65 și a îmbrăcat tricoul „studenților” de 427 de ori, reușind să marcheze și 40 de goluri.

A fost, de asemenea, component al naționalei în remiza, 1-1, din ianuarie 1969, de pe terenul Angliei, campioană mondială la acel moment. În total, Dan Anca a jucat de șapte ori sub tricolor.


„U” Cluj a ocupat cea mai mare parte din viața lui și după retragere, fiind cel care în mai multe perioade a condus de pe bancă atât grupele de juniori, cât și pe seniorii Universității între 1989 și 1999.

Jucătorul a murit în data de 20 octombrie 2005, la vârsta de 58 de ani.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Juniorii lui „U” se vor antrena în liniște! Baza Sportivă „Dan Anca” revine în mâinile Primăriei

abonare newsletter