Sport

Juniorii lui „U” se vor antrena în liniște! Baza Sportivă „Dan Anca” revine în mâinile Primăriei

Baza Sportivă „Dan Anca” din cartierul Gheorgheni, utilizată pentru antrenamentele juniorilor de la Universitatea Cluj, este în continuare subiectul unor dezbateri intense în urma contractului controversat încheiat între fostul primar Sorin Apostu și Fundația „Primăvara Clujană”.

Juniorii lui „U” se vor antrena în liniște! Baza Sportivă „Dan Anca” revine în mâinile Primăriei Juniorii lui „U” se vor antrena în liniște! Baza Sportivă „Dan Anca” revine în mâinile Primăriei

Sute de juniori de la Universitatea Cluj au fost obligați să se antreneze în ultimele luni în diferite locuri din oraș, deoarece situația Bazei Sportive „Dan Anca” din Gheorgheni a fost una neclară. Daniel Sima, unul dintre antrenorii de la juniorii clubului, a tras un semnal de alarmă, joi, în cadrul ședinței de Consiliu Local, cerând ferm măsuri din partea autorităților.

„Ne ocupăm momentan de 600 de copii clujeni cu vârste de la 6 la 19 ani. În primul rând, facem cu toții educație pentru că, indiferent cât de mult ne-am dori, nu pot ajunge toți fotbaliști. Avem nevoie de vestiar pentru educație și de teren pentru antrenament. Avem o foarte mare problemă cu bazele sportive și am ajuns cerșetori moderni. Pentru orice oră de performanță, suntem obligați să ne rugăm de alții. Vrem să găsim o soluție pentru Baza «Dan Anca» pentru ca ea să fie utilizată pentru juniorii de Universității Cluj. Un copil are nevoie de 10.000 de ore de muncă pentru a ajunge profesionist, care trebuiesc făcute undeva. Avem 40 de copii care sunt în vederile loturilor naționale, dar nu putem face nimic suplimentar pentru că vine următoarea grupă de vârstă. Nu mai spun de vitaminizare sau o posibilă recuperare după o accidentare”, a spus Sima.


Avocatul Fundației „Primăvara Clujană” a cerut înțelegere în ședinta din Consiliul Local.

„Solicităm să amânăm acest punct pentru a permite clarificarea situației pe cale amiabilă. Suprafața totală din contract a fost diminuată ca urmare a unei retrocedări. Cu toate acestea, Fundația a găsit soluții pentru a putea prelua și continua obiectul contractului. Nu a fost însă cea mai bună comunicare cu Consiliul Local în ultimele luni și de aceea am ajuns aici. Este și în interesul copiilor să păstrăm acest contract. În baza sportivă au acces toți copiii, indiferent de clubul din care fac parte”, a declarat avocata Fundației „Primăvara Clujană”.


Emil Boc și-a pierdut însă răbdarea cu Fundația, iar proiectul de Hotărâre privind realizarea contractului a fost votat în unanimitate.

„Este un subiect de maxim interes pentru Cluj și pentru cei 600 de juniori care astăzi nu se pot antrena în condiții decente. Am încercat 5-6 luni să rezolvăm această problemă pe cale amiabilă, dar nu s-a putut și ne-am atras critici serioase din partea părinților. În condițiile acestea, vom rezilia acest contract păgubos pentru interesul public al orașului și pentru Universitatea Cluj. Această bază sportivă trebuie reîntregită, astfel încât cei 600 de copii și nu numai să o poată utiliza, prin utilizarea procedurilor legale de achiziționare a suprafeței de 2.700 mp. În consecință, acesta este un prim pas, iar vineri vă așteptăm la masa negocierilor. Nu mai putem aștepta pentru că este o pasivitate prea lungă. Eu nu recomand amânarea punctului, recomand încetarea contractului. Dacă este nevoie, vom merge și în instanță. Vreau să redăm această baza sportivă orașului, comunității, fără alt parteneriat păgubos pentru viitorul copiilor. Vrem prin acest demers să reîntregim baza sportivă și să o redăm orașului”, a spus, pe un ton ridicat, edilul Clujului.


CITEȘTE ȘI: În sfârșit! Primăria renunță la asocierea controversată cu Fundația Primăvara Clujană privind baza sportivă din Gheorgheni

abonare newsletter