Sport

U-BT Cluj-Napoca se reîntâlnește cu JL Bourg în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca joacă al treilea meci în BKT EuroCup împotriva unui adversar pe care îl cunosc. La fel ca în stagiunea precedentă, clujenii se vor duela cu JL Bourg.

U-BT Cluj-Napoca joacă al treilea meci în BKT EuroCup împotriva unui adversar pe care îl cunosc/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-BT Cluj-Napoca joacă al treilea meci în BKT EuroCup împotriva unui adversar pe care îl cunosc/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-BT Cluj-Napoca joacă al treilea meci în BKT EuroCup împotriva unui adversar pe care îl cunosc. La fel ca în stagiunea precedentă, clujenii se vor duela cu JL Bourg. Partida va demara marți, 17 octombrie, la ora 20:30.

 


Pe numele complet Jeunesse Laïque de Bourg-en-Bresse, JL Bourg este una dintre cele mai importante formații din Franța, clubul fiind fondat în 1910. Alb-roșii își dispută jocurile de pe teren propriu la Ekinox, o arenă cu o capacitate de 3.548 de locuri. 

CITEȘTE ȘI:
U-Banca Transilvania a învins-o fără probleme pe SCM Timișoara 

Din 2016, JL Bourg activează neîntrerupt în ProA, iar în sezonul trecut a ajuns până în semifinale. În acea fază, viitorii noștri oponenți au fost eliminați de către Monaco. De asemenea, începând cu anul 2020, JL Bourg este o prezență constantă în cupele europene. 


Antrenor este același Frederic Fathoux, care s-a regăsit ca jucător în lotul celor de la Pau-Orthez. În anii ’90, „U” a dat peste Pau-Orthez în Cupa Campionilor, Fathoux devenind ulterior coechipier cu Ghiță Mureșan. În schimb, Julien Desbottes ocupă funcția de președinte. 

În lotul celor de la JL Bourg se află, pe lângă sportivi francezi, baschetbaliști din Statele Unite ale Americii, Canada, Belarus, Nigeria sau Belgia. Până acum s-au evidențiat Hugo Benitez și Bryce Brown, ambii contabilizând medii de 14.5 puncte în EuroCup. Alți jucători importanți sunt Maksim Salash și Jeremy Morgan. Un baschetbalist care atrage atenție este Zaccharie Risacher, transferat de la ASVEL Lyon. În vârstă de doar 18 ani, acesta este urmărit îndeaproape de francizele din NBA.


U-Banca Transilvania și JL Bourg sunt neînvinse în grupă, ambele acumulând câte două succese. Francezii au trecut de Slask Wroclaw și Trento. Pe de altă parte, în Pro A, JL Bourg a bifat 5 victorii și 2 înfrângeri. Ultima dată, elevii lui Frederic Fathoux au cedat întâlnirea cu Monaco, scor 78-67. 

Referitor la Bourg-en-Bresse, acesta este un oraș cu o populație de aproximativ 40.000 de oameni, situat în regiunea Ron-Alpi. Orașul are o puternică influență medievală, astfel că printre atracțiile turistice amintim Demeure Hugon, denumită și Maison de Bois (casa din lemn). Aceasta a fost construită în 1496, iar fațada sa este conservată în starea originală. Totodată, în oraș există un inedit muzeu al tipografiei, cu peste 300 de mașini de scris drept exponate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, victorie dramatică în EuroCup. Silvășan: „Am evoluat prost”

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în meciul din deplasare cu CSO Voluntari

Ultimele Stiri
abonare newsletter