Sport

Baschetbalistele au pierdut cu Rapid

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/23/rapid-u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa de baschet feminin a Universității Cluj a cedat meciul din deplasare cu Rapid București. Elevele lui Florin Covaciu au cedat cu scorul de 66-72, în urma unei partide foarte echilibrate.</p>

După primul sfert, scorul era egal, 14-14. Gazdele au jucat mai bine în sfertul secund și s-au detașat, conducând la pauză cu 34-25. Clujencele au revenit după pauză și au egalat pe tabelă, 42-42. Cele două echipe au mers cap la cap și în ultimul sfert, scorul fiind 58-58 după cele 40 de minute regulamentare. Rapidistele au fost mai proaspete în cele 5 minute de prelungire și au reușit să se impună în final cu 72-66.

Cea mai bună jucătoare a Universității a fost Marta Fodor, recent revenită pe teren după o accidentare ușoară. Ea a marcat 30 de puncte, a făcut 7 recuperări și a dat o pasă decisivă. Pentru formația clujeană au mai înscris: A. Pricop 11 p, K. Meszaros 8 p, N. Pop 8 p, A. Al Shaar 4 p, B. Barbu 3 p și O. Bocskai 2 p. Pentru Rapid au punctat: R. Ungureanu 20 p, C. Perța 13 p, E. Constantin 11 p, G. Vlad 8 p, A. Ionescu și C. Ene câte 6 p, N. Burlakova 5 p și R. Bejan 3 p.

În urma acestei înfrângeri, Universitatea rămâne pe locul 11 în clasamentu, cu 28 p, dar Rapid s-a apropiat la un sungur punct. În celelalte meciuri din Divizia A disputate ieri s-au înregistrat următoarele rezultate: CSM București – Olimpia Brașov 88-66 și Olimpia București – Poli Național Iași 69-62.

Universitatea va juca mâine încă un meci în deplasare. Elevele lui Covaciu vor întâlni CSBT Alexandria, o formație puternică, în fața căreia clujencele pornesc cu a doua șansă. Meciul va avea loc de la ora 18 în orașul de la malul Dunării.

abonare newsletter