Sport

Campionatul European U21 la Cluj-Napoca: Italia, eliminată de Norvegia. Elveția s-a calificat în sferturi după un meci dramatic contra Franței

Franța U21 a învins-o pe Elveția U21, iar Italia U21 a pierdut cu Norvegia U21, în două partide disputate în Cluj-Napoca. În urma meciurilor, Franța și Elveția s-au calificat în sferturile de finală.

Echipa Italiei contra echipa Norvegiei/ Foto: uefa.com Echipa Italiei contra echipa Norvegiei/ Foto: uefa.com

 

 


Cele două meciuri au închis Grupa D a Campionatului European U21. Franța o va întâlni, în sferturi, pe Ucraina, în timp ce Elveția se va duela cu Spania.  Partida dintre Spania și Elveția se va juca la București, pe 1 iulie, pe stadionul Giulești, iar meciul dintre Franța și Ucraina se va disputa pe 2 iulie pe Cluj Arena.

 


Echipa naţională U21 a Norvegiei a învins miercuri seara, pe Cluj Arena, scor 1-0, echipa naţională U21 a Italiei, într-un meci din grupa D. De asemenea, Franța U21 a învins echipa Elveției U21 pe pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia cu scorul de la 4-1.

Cei care au reuşit însă să înscrie au fost norvegienii, prin căpitanul Erik Botheim, în minutul 65. Ialia a avut o ocazie uriaşă de egalare în minutul 81, când la o ratare a lui Cancellieri, Cambiaghi a trimis în bara transversală. Pe final italienii au atacat, ambele echipe având nevoie de un gol pentru a se califica. Partida s-a încheiat cu victoria Norvegiei, 1-0.


Franţa a dominat meciul cu Elveţia şi a condus cu 1-0 în minutul 16, după un penalti transformat de Gouiri. Elveţienii au replicat prin golul înscris de Ndoye, în minutul 35, însă francezii aveau să se desprindă în repriza secundă. Mai întâi a înscris Barcola în minutul 65, Rayan Cherki a făcut 3-1 în minutul 76, pentru ca Maxence Caqueret, căpitanul francezilor, să stabilească rezultatul final în minutul 81, din pasa lui Barcola, scorul final fiind 4-1 pentru Franţa.

În urma meciurilor, Franța și Elveția s-au calificat în sferturile de finală.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Meci dramatic pe Cluj Arena. Elveția U21, aproape de o revenire spectaculoasă contra Italiei

Campionatul European Under-21 la Cluj-Napoca. Franța și Elveția au făcut spectacol pe stadioanele din oraș

Stadionul Cluj Arena, pregătit pentru primul meci din Campionatul UEFA U21. Tișe: „Cluj Arena își justifică existența”

abonare newsletter