Sport

Misiune dificilă pentru Andrea Mandorlini la CFR: „O să-i fie foarte greu”

Dan Petrescu s-a despărţit de CFR Cluj în această vară, după ce echipa s-a clasat pe locul al treilea în play-off-ul SuperLigii. În locul lui, Neluţu Varga l-a preferat pe Andrea Mandorlini.

Andrea Mandorlini/ Foto: CFR CLUJ Fan Club - Facebook Andrea Mandorlini/ Foto: CFR CLUJ Fan Club - Facebook

 

 


CFR Cluj a rămas fără antrenor principal, după ce Dan Petrescu a plecat în Coreea de Sud, la Jeonbuk Motors.

 


Ioan Andone (63 de ani), fost antrenor la CFR Cluj și campion în două rânduri cu ardelenii, este de părere că Andrea Mandorlini, dacă va semna cu gruparea din Gruia, va avea presiunea performanțelor reușite de Dan Petrescu în ultimele sezoane.

„Nu mă aşteptam. În ultimul timp n-a mai fost în vizor, să zic, în atenţia echipelor din Europa. Dar e un fost campion cu CFR Cluj. Omul cunoaşte lucrurile. Cred că poate să reuşească, dar o să-i fie foarte greu să înlănţuie 5 campionte, ceea ce a făcut Dan Petrescu.
Performanţa asta nu văd să o mai facă cineva. E greu după Dan Petrescu. Oricum e mai slab campionatul decât în perioada în care a fost el (Madorlini - n.red.) şi a câştigat. Aşteptările sunt foarte mari. Locul 2 nu-i valabil la CFR Cluj. Dacă ia locul 1, o să fie în regulă”, a spus Ioan Andone, potrivit AS.ro.


Mandorlini a mai pregătit-o pe CFR Cluj în perioada noiembrie 2009 - septembrie 2010. În rest, a antrenat doar în Italia, echipe precum Manzzanese, Triestina, Spezia, Vicenza, Atalanta, Bologna, Padova, Siena, Sassuolo, Verona, Genoa, Cremonese și Mantova.

Cum s-a descurcat Mandorlini la CFR, în primul mandat?

În acea perioadă, Mandorlini a stat 35 de meciuri pe banca ardelenilor, timp în care a înregistrat 19 victorii, 8 egaluri și 8 eșecuri. La finalul sezonului 2009/2010, italianul a reușit să câștige titlul de campion al României, Cupa României și Supercupa României.


După înlăturarea lui Andrea Mandorlini, oficialii celor de la CFR Cluj îl aduceau pe Sorin Cârțu, care avea să stea pe banca ardelenilor doar două luni.

Dan Petrescu a semnat cu o echipă din Coreea de Sud

Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj la începutul lunii iunie, iar acesta a fost prezentat oficial de echipa sud-coreeană Jeonbuk.


Jeonbuk Hyundai este în prezent pe locul 7 în prima ligă din Coreea de Sud, având 18 puncte în 15 meciuri. Echipa este pregătită de Do-Heon Kim, care ocupă rolul de interimar.

Dan Petrescu are în palmares 6 titluri de campion în România, fiind al doilea în topul all-time.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

După plecarea de la CFR Cluj, Dan Petrescu, prezentat oficial de echipa Jeonbuk Hyundai Motors FC din Coreea de Sud

CFR Cluj, primul transfer din această vară! Christopher Braun a plecat la Rapid București

Andrea Mandorlini ar putea fi noul antrenor al CFR Cluj! Ajunge din Italia la Cluj-Napoca în acest weekend

abonare newsletter