Sport

Arnold Schwarzenegger a apelat la un steroid fabricat în Cluj pentru a cuceri Mr. Olympia

Arnold Schwarzenegger ar fi folosit un steroid ce se fabrica în Cluj pentru a cuceri Mr. Olympia.

Arnold Schwarzenegger în tinerețe /FOTO: Arnold Schwarzenegger - Facebook Arnold Schwarzenegger în tinerețe /FOTO: Arnold Schwarzenegger - Facebook

 

 


Arnold Schwarzenegger a transformat culturismul într-o disciplină la un nivel superior. Cu 7 titluri Mr. Olympia câștigate între 1970 și 1975, plus o revenire impresionantă în 1980, el este recunoscut drept simbolul culturismului la nivel global, fiind considerat omul cu cele mai bune gene și cel mai armonios corp din istoria acestui sport.

 


Pe lângă dedicarea în antrenamente intense, monitorizarea alimentației și utilizarea suplimentelor adecvate, unii culturiști recurg la steroizi pentru a-și atinge cea mai bună formă fizică. Arnold Schwarzenegger nu a făcut excepție de la această practică. Fostul guvernator al Californiei a declarat că a utilizat Naposim, un steroid anabolizant care conținea metandienonă, o substanță activă cunoscută pentru sprijinirea creșterii masei musculare, recuperarea mai rapidă a organismului și stimularea sintezei proteinelor.

„Nu regret nimic. Steroizii erau ceva nou la vremea respectivă. Totul s-a făcut sub supravegherea doctorului. Nu pot da timpul înapoi, nu vreau ca lumea să mă înțeleagă greșit, nu încurajez așa ceva”, a declarat Arnold Schwarzenegger în trecut.


Steroizii de la Cluj

Arnold a apelat la un steroid care era produs, până acum două decenii, la fabrica Terapia din Cluj. Deoarece locuia în Austria, era mai ușor pentru el să achiziționeze acest produs, care îl ajuta să obțină forma fizică optimă pentru competițiile la care participa.

„Concret, laboratoare, producători de medicamente contrafăcute sau falsificate continuau să folosească și să abuzeze de marca Naposim, ea fiind foarte cunoscută.


Medicamentul a fost utilizat în cazuri de dopaj. Au recunoscut mari sportivi care l-au folosit. Clandestinii continuau să-l utilizeze, ambalând și comercializând sub această marcă notorie. Cine știe ce substanțe foloseau, active sau inactive care… dacă nu erau toxice, nu aveau de fapt niciun efect asupra utilizatorului”, a declarat Dragoș Damian, directorul companiei Terapia, pentru ProSport.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ciprian Deac se poate recupera pentru a prinde finalul sezonului: „Este incredibil! Pare indestructibil”

Ultimele Stiri
abonare newsletter