Sport

Tony da Silva, simbolul CFR-ului, despre fotbalul românesc: „Dacă cei mai buni jucători sunt cei bătrâni, atunci nu e ok”

Simbolul CFR-ului, Tony da Silva, a făcut un anunț îngrijorător despre fotbalul românesc. Fostul fundaș consideră că cei mai tineri ar trebui să urmeze exemplul celor mai experimentați și să-i depășească.

Tony da Silva și Cristi Panin. Sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj Tony da Silva și Cristi Panin. Sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj

 

 


La meciul cu FC Ballkani din Conference League, în tribune s-a aflat şi un fost jucător al clujenilor, Tony Da Silva.

 


Fostul fundaș dreapta, acum retras din activitate, a jucat pentru CFR Cluj între 2007 și 2010. A cucerit două titluri, trei Cupe și două Supercupe ale României alături de formația din „Gruia”, fiind unul dintre cei mai de succes străini din istoria clubului. 

Tony: „Ar trebui să se gândească și cei din urmă”

Pe lângă amintirile pe care le are în perioada cât a fost în Gruia, Tony da Silva a tras un semnal de alarmă la adresa fotbalului românesc. Fostul jucător este de părere că Ciprian Deac, Mario Camora și Cristi Săpunaru sunt printre cei mai buni jucători din Liga 1, iar acest lucru ar trebui să îi îngrijoreze pe tinerii fotbaliști.


„Pentru mine CFR e un club altfel, eu când am ajuns la Cluj nu exista stadion, nici iarbă nu era unde ne antrenam. Acum vezi că ai făcut treabă și istorie… Ai lăsat și tu ceva pozitiv, sunt mândru și fericit.

Nu sunt doar Camora sau Deac, eu văd îl și Cristi Săpunaru de la Rapid cu vârsta, e cel mai bun. Și Deac la fel, el aleargă ca un copil, la fel și Camora. Au altă mentalitate. Ar trebui să se gândească și cei din urmă. Dacă cei mai buni jucători sunt cei bătrâni, atunci nu e ok.


Camora, Deac și Săpunaru au jucat la un nivel înalt, mai trag de ei, asta e. Bravo lor, e foarte greu să ai mentalitatea asta, e o mentalitate de învingător, câștigător. Sper ca în vestiar să transmită asta și tinerilor, au nevoie de asta dacă vor să fie fotbaliști”, a spus Tony Da Silva pentru ProSport.

 

CITEȘTE ȘI:

Simbolul CFR-ului, Tony da Silva, a asistat la calificarea europeană a fostei echipe

Tony da Silva şi Bjelanovic au plecat de la CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter