Sport

CALIFICARE. Campioana României, CFR Cluj, vede primăvara europeană

CFR Cluj a jucat meciul cel mai important al sezonului în cupele europene. În confruntarea cu echipa kosovară Ballkani, echipa lui Dan Petrescu a câștigat cu 1-0 și a obținut calificarea în şaisprezecimile Conference League.

sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj

 

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul pentru optimile de finală ale competiţiei de fotbal Europa Conference League, după ce a învins formaţia kosovară FC Ballkani cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadion „Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca, clasându-se pe locul secund în Grupa G.


Ciprian Deac a ratat un penalty de două ori

Ghanezul Bismark Adjei-Boateng (17) a marcat golul victoriei, dar CFR putea evita orice emoţii dacă Ciprian Deac transforma penalty-ul primit.

Campioana României a făcut un excelent joc tactic, apărându-se exact după ce a marcat în faţa unei echipe care a avut o posesie covârşitoare (68%-32%), dar care rareori a ameninţat poarta lui Scuffet.


Echipa antrenată de Dan Petrescu avea nevoie de victorie pentru a se califica şi a început în atac, însă Yeboah a reluat slab cu capul (3) şi Frasheri a prins.

Campioana Kosovo a avut o şansă foarte bună de gol în min. 13, când Berisha a reluat imprecis de la 11 metri, deşi era singur.


Yeboah a fost blocat in extremis de Jashanica (14), iar Muhar a reluat cu capul pe lângă ţintă (15) după un corner.

CFR a marcat tot după o lovitură de colţ executată de Deac (17), Manea a retrimis în careu mingea respinsă de defensiva kosovară, Muhar a prelungit, Potoku a încercat să respingă, dar l-a servit excelent pe Boateng, care a împins mingea în plasă din 2 metri.


Ciprian Deac (36 de ani), cel mai experimentat om de la CFR Cluj, a ratat o șansă uriașă de a mări avantajul „feroviarilor” în duelul cu kosovarii de la Ballkani, în ultima etapă din Conference League. La scorul de 1-0, „decarul” clujean a ratat de două ori de la punctul cu var la aceeași fază. 

La jumătatea reprizei, CFR a avut o șansă importantă de a-și consolida avantajul, după o fază în care vârful Malele a obținut un penalty, căzând în careu în minutul 32 după un duel cu Emerllahu. Ciprian Deac, omul fazelor fixe în Gruia, a „arestat” balonul și și-a asumat transformarea penalty-ului. 


La prima încercare, Deac a tras în dreapta portarului, fiind ghicit de goalkeeper. Chiar și așa, clujenii au fost salvați de arbitru, care a dictat repetarea penalty-ului, după ce mai mulți fotbaliști de-ai oaspeților intraseră în suprafața de pedeapsă.

După îndelungi proteste ale kosovarilor, s-a ajuns la repetarea penalty-ului. Ciprian Deac a tras și mai slab decât prima oară, pe centru, o execuție fără intensitate, parată ușor de portarul Frasheri.

CFR merge mai departe în ciuda unui debut slab

Repriza secundă a fost şi mai ternă, după acelaşi scenariu, cu atacuri ale oaspeţilor, oprite de barajul format la 16-20 de metri.

CFR a mai ratat o ocazie de a închide conturile, Frasheri respingând senzaţional mingea reluată de Burcă la centrarea lui Deac (60).

Ballkani s-a remarcat doar prin două şuturi de la distanţă, unul periculos (71), expediat de Kuc, la care Scuffet s-a remarcat, şi al doilea, tras de Korenica (75), fără mari emoţii pentru goalkeeper-ul italian.

În celălalt meci al grupei, Slavia Praga a remizat acasă cu Sivasspor, 1-1.

În clasamentul final, Sivasspor a ocupat primul loc, cu 11 puncte, urmată de CFR Cluj, 10 puncte, Slavia, 8 puncte, Ballkani, 4 puncte.

Câştigătoarele grupelor din Europa Conference League se califică direct în optimile de finală, iar formaţiile clasate pe locul secund dispută baraje pentru optimi cu echipele de pe locul al treilea din grupele Europa League.

CFR merge mai departe, în ciuda unui debut slab de campanie, cu remiză în Kosovo (1-1) şi înfrângere acasă cu Sivasspor (0-1).

În play-off-ul Conference League

Tragerea la sorți pentru play-off-ul Conference League va avea loc luni, 7 noiembrie, de la ora 15:00. „Dubla” este programată pe 16 și 23 martie 2023.

Adversara lui CFR Cluj va fi o echipă clasată pe locul 3 în grupele de Europa League.

Câți bani a luat CFR Cluj din Conference League

„Feroviarii” au dat și o lovitură financiară. Clujenii au primit 2,94 milioane de euro pentru accesul în grupele Conference League, iar cele 10 puncte obținute au adus 1,66 milioane de euro. 

Campioana României mai primește un bonus de 625.000 de euro, pentru clasarea pe locul secund. În caz că va câștiga play-off-ul din februarie, alte 300.000 de euro vor intra în conturi.

11.723 de spectatori au asistat la meciul dintre CFR Cluj și Ballkani

CITEȘTE ȘI:

Căpitanul echipe CFR Cluj, dezamăgit de înfrângerea cu Sivasspor în Conference League: „Dacă nu este VAR ce să facem? ”

Victorie SUPERBĂ pentru CFR Cluj în Conference League. CFR-Slavia Praga 2-0

Dan Petrescu speră la un miracol înaintea meciului cu Ballkani din Conference League: „Este o cursă infernală pentru noi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter