Social

Apartamente de lux de 70 mp în imobilul cu locuințe sociale al Primăriei. Cine sunt beneficiarii

Persoane cu dizabilități, vârstnici, persoane singure și familii cu copii se numără printre beneficiarii locuințelor sociale de pe strada Iuliu Coroianu nr. 5, repartizate miercuri.

Locuințele sociale repartizate miercuri de Primărie beneficiarilor sunt garsoniere, apartamente cu o cameră și apartamente cu două camere. Unele dintre acestea au suprafețe generoase, de aproximativ 70mp și sunt ocupate în unele situații chiar de o singură persoană, cum este cazul pictorului Gheorghe Aștileanu, aflat în scaun cu rotile. El va locui singur într-un apartament de 70mp, dar spune că pe viitor sigur vor fi mai multe persoane având în vedere că are în plan o căsătorie. “Am primit inițial o locuință sub valoarea mea. În ultimii ani am luptat mult pentru drepturile persoanelor cu dizabilități”, a spus pictorul clujean. El a așteptat aproximativ patru ani pentru această locuință socială.

Tot patru ani a așteptat și o familie de tineri cu trei copii mici. Ei nu au primit apartament de 70 mp, ci unul cu o cameră, cu o suprafață de aproximativ 40 mp. "De-a lungul timpului am trecut prin multe încercări și îi mulțumim celui de sus că în sfârșit am reușit și noi acum să avem o casă pentru copii. A fost foarte dificil până acum, am stat în niște condiții pe care nu aș vrea să le cunoască nimeni: 11 persoane într-o cameră de 16 mp, fără apă în casă. Eu sunt un om modest și pentru noi contează foarte mult acest loc. Ne bucurăm foarte”, a afirmat Marin Bica, tatăl celor trei copii.  


Soția lui, Călina a declarat la rândul ei că le-a fost foarte greu până acum. “Am fost foarte mulți acolo unde am stat. Acum o să începem să mobilăm cu timpul că nu putem de la început. Mă bucur foarte mult”, a spus femeia.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au subliniat că locuințele sociale se repartizează pe baza unui punctaj calculat potrivit legii. Persoanele cu dizabilități primesc puncte mai multe decât persoanele care nu au probleme de acest fel.

abonare newsletter