Social

46 de familii s-au mutat în locuinţe sociale. Ce chirie lunară plătesc

Locuinţele sociale de pe strada Iuliu Coroianu nr. 5 au fost date în folosinţă miercuri. Valoarea totală a construcţiei este de 5,9 milioane lei.

46 de familii cu venituri mici din Cluj-Napoca au primit, miercuri, cheile la locuinţele sociale de pe strada Iuliu Coroianu nr. 5 din zona Gării. “46 de familii clujene primesc astăzi locuinţe sociale pe baza criteriilor stabilite de Consiliul Local şi de Primărie. Aceste locuinţe sociale au fost realizate din fonduri europene şi din fondurile Primăriei. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,9 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile a fost de 4,6 milioane lei”, a declarat primarul Emil Boc.

Cea mai mare chirie nu depăşeşte 150 lei pe lună.


Imobilul nou construit este format din 16 garsoniere, 11 apartamente cu o cameră şi 19 apartamente cu două camere.

Potrivit primarului, la nivelul Consiliului Local, pentru 2015  există încă 387 de dosare depuse pentru locuinţe sociale din care 302 sunt eligibile şi 85 neeligibile.


“Anul acesta vom demara alte două proiecte de construire de locuinţe sociale: pe strada Sighişoarei şi Ghimeşului. În acest moment lucrăm la pregătirea documentaţiilor şi după aprobarea bugetului pentru 2015 vom putea intra în lucru”, a adăugat Boc.

abonare newsletter