Social

Rechizite gratuite pentru 10.000 de elevi din Cluj

Elevii claselor primare şi gimnaziale, care provin din familii sărace, vor primi ghiozdane, caiete şi culori.

Elevii care provin din familii sărace vor primi un mic ajutor din partea statului. În prima zi de şcoală ei vor primi ghiozdane, rechizite, plastelină, creioane sau caiete specifice anumitor materii pe care trebuie să le studieze.

La nivelul judeţului Cluj, vor fi distribuite un număr de 10.500 de pachete a căror valoare se ridică la suma de 196.211 lei.


“La nivelul clasei pregătitoare vor fi distribuite un număr de 1.550 de pachete, iar pentru elevii clasei a I-a au fost pregătite alte 850. Pentru clasele a II-a – a IV-a au fost distribuite un număr de 3.350 de pachete şi 3.530 pentru elevii claselor V – VIII. Alte 1.220 de pachete vor ajunge la elevii claselor a VIII-a. Pachetele diferă de la o clasă la alta şi în funcţie de materiile pe care le studiază. Spre exemplu elevii claselor pregătitoare şi claselor I vor primi ghiozdane, rechizite, plastelină s.a. Cei din clasele gimnaziale vor primi pe lângă rechizite şi caiete specifice anumitor materii pe care le studiază sau truse geometrice”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Andreea Goldiş.

Cine poate primi pachete?

De aceste pachete pot beneficia elevii care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursurile de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.


Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial.

Primaria Cluj-Napoca a alocat, în acest an, fonduri pentru achiziţionarea unui număr de 450 de ghiozdane umplute cu echipamente necesare orelor de curs. Aceste ghiozdane vor ajunge la copiii săraci ai municipiului.


 

abonare newsletter