Social

Profesorul dat dispărut acum trei luni, văzut de elevi

Mai mulţi elevi susţin că l-ar fi văzut pe profesorul de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, cel care a fost dat dispărut în urmă cu trei luni.

Dispariţie învăluită în mister! Aşa poate fi descris cazul profesului de geografie, Marius Popa, care preda la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca. În data de 21 ianuarie a plecat de acasă, iar de atunci nu s-a mai întors. Poliţiştii, colegii lui de catredă, elevii şi nu în ultimul rând rudele, îşi pun mari semne de întrebare despre ce s-a întâmplat cu el şi unde a dispărut.

Colegii lui îl descriu ca fiind un bărbat retras, singur, care nu avea prieteni la locul de muncă şi că comportamentul lui era unul ciudat.


După mai bine de trei luni de la dispariţie, poliţiştii nu l-au indentificat încă, iar cercetările continuă în acest caz.

Elevii discută pe facebook că l-au văzut

Conform inspectorului şef  a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, pe reţelele de socializare au putut fi văzute mai multe discuţii purtate între elevi. Ei spuneau că profesorul a fost văzut zilele trecute circulând pe stradă.


“El a fost dat dispărut. Erau tot felul de discuţii ale copiilor pe reţelele de socializare că l-ar fi văzut. După ce am văzut şi eu discuţiile acestea am sunat la poliţie şi am întrebat. Mi-au spus că nu au niciun fel de informaţii şi nu ştiu ce s-a întâmplat. Era o persoana retrasă, o persoană puţin mai ciudată din unele puncte de vedere, şi nu avea prieteni, nu avea relaţii cu colegi de servici mai apropiate. Nu avem deocamdată nicio informaţie. Conform legislaţiei, postul respectiv e deocamdată păstat pentru dânsul pentru că nu ştim ce s-a întâmplat. Nu avem niciun fel de informaţie despre el”, a declarat miercuri la Cluj, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus.

Poliţia nu ştie nimic

Cercetările efectuate de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj sunt în plină desfăşurare, iar conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, Simona Vîrtic, până la această oră bărbatul dat dispărut pe data de 21 ianuarie nu a fost identificat până la această oră şi că se fac cercetări în căutare pentru a fi găsit.


Totodată, oamenii legii nu au confirmat cele spune de elevii clujeni, şi anume că profesorul a fost văzut pe stradă.

În acte, profesorul era apt psihologic

Profesorii sunt obligaţi ca în fiecare an să-şi facă un set de analize medicale. În aceste analize medicale intră şi testările psihologice. Conform lui Valentin Cuibus, profesorul dat dispărut avea toate actele medicale la zi, iar conform acestora el era apt din punct de vedere psihologic.


Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a da de urma profesorului dispărut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter