Social

Firmele de plasare a forței de muncă în străinătate, controlate. Amendă „piperată” pentru un operator neautorizat.

Mai multe firme care duc români la muncă în străinătate au fost „luate la puricat” de ITM Cluj, săptămâna trecută. Acțiunea s-a încheiat cu mai multe amenzi.

Amenzi pentru firmele care duc români la muncă în străinătate. Foto: arhivă/ Facebook - Inspecția Muncii Amenzi pentru firmele care duc români la muncă în străinătate. Foto: arhivă/ Facebook - Inspecția Muncii

 

 


În perioada 12-15 decembrie  2023  ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale cu privire la condițiile de funcționare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate.

 


„Migrația forței de munca este un fenomen încă prezent în societatea românescă, cetățenii români apelând la societățile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de munca în străinătate. Nerespectarea prevederilor legale pentru medierea și plasarea cetățenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop de muncă, urmate de consecințe sociale și economice negative. Această campanie s-a desfășurat în scopul diminuării consecințelor juridice, economice și sociale negative,  ce decurg din fenomenul plasării forței de munca în străinătate în condiții ilegale”, arată reprezentanții ITM Cluj.

Operator neautorizat, amendat cu 20.000 de lei

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 24 de agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, din județul Cluj, unul dintre aceștia fiind sancționat cu amendă în cuantum de 20.000 lei, deoarece nu era înregistrat la ITM Cluj ca agent de plasare a forței de muncă în străinătate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ITM anunță controale la stațiile GPL din județul Cluj

abonare newsletter