Social

Nea Ilie din satul clujean Moara de Pădure, care a trăit o viață cu picioarele goale, are nevoie de o saltea ortopedică! „Astăzi e singur, sărac, bătrân”.

Nea Ilie este un bătrânel sărac care a trăit o viață întreagă cu picioarele goale și are nevoie de ajutor. El trăiește într-un sat clujean, într-o casă dărăpănată și i-ar fi de mare folos o saltea bună pe care să doarmă.

Nea Ilie, bătrânelul care a umblat o viață în picioarele goale / Foto: Rocsana Contraș - Facebook Nea Ilie, bătrânelul care a umblat o viață în picioarele goale / Foto: Rocsana Contraș - Facebook

 

 


Nea Ilie este un om umil care trăiește în satul Moara de Pădure din comuna Băișoara, județul Cluj, însă în condiții de sărăcie extremă. Rocsana Contraș, activist clujean, a făcut un apel la oamenii cu suflet mare care pot să o ajute să-i cumpere acestui bătrânel măcar o saltea bună pe care să doarmă:

„V-am povestit de Nea Ilie și mulți l-ați recunoscut! Acum e momentul despre care vă ziceam, momentul când ne oprim din drumul nostru preț de o clipă și dăm o mână de ajutor.  O saltea vrem pentru dânsul. O saltea pe care să doarmă! Îmi doresc să îi luăm o saltea bună, ortopedică. Mulți îl cunoașteți pe bătrânelul desculț din Moara de Pădure ce doarme verile sub cerul liber. A trăit o viață cu picioarele goale. Așa s-a obișnuit. Unii îl ocolesc. Nu miroase a flori de primăvară. Umil și neîngrijit, cu a lui privire blândă și mersul legănat spre nicăieri... Cine mă ajută să cumpărăm o saltea?”, a scris Rocsana pe Facebook.


CITEȘTE ȘI:
Respect! Câțiva oameni construiesc o casă pentru patru copii nevoiași dintr-un sat clujean: „I-am găsit fără baie, fără apă”

 

În luna aprilie, Rocsana îl mai descria pe Nea Ilie ca fiind „singur, sărac, flămând, bătrân, murdar, bolnav”, un vârstnic care a devenit un „ghimpe în coasta comunității” și care locuiește în fundul satului. Și atunci a făcut un apel la oameni ca să-l ajute:


„Aproape 30 de ani a umblat desculț! Astăzi e Singur. Sărac. Flămând. Bătrân. Murdar. Bolnav. 45 de km de Cluj Napoca. Într-un fund de vale, într-o casă dărâmată, trăind printre vechituri și lucruri aruncate, stă un bunic. O fi fost cândva tânăr și nepăsător ori doar ocolit de noroc. Acum e doar un ghimpe în coasta comunității. Umil. Al nimănui. (...) Oricine sunt și oricum, sunt produs al societății. Sărăcia unora este deseori efect al lăcomiei altora! N-a răsărit deodată într-o noapte cu a lui mers chinuit și casă dărăpănată în fundul satului. A mers așa desculț pe drum zeci de ani! Oprește-te omule și dă o mână de ajutor ori de câte ori ai ocazia pentru că timpul trece și pe nimeni nu iartă. Norocul este schimbător!”, mai scria Contraș în aprilie 2023 despre Nea Ilie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Câțiva clujeni și-au împărțit masa de Crăciun cu familiile nevoiașe din județ: „Demnitatea nu o găsești pe raft, în magazin!” VIDEO

abonare newsletter