Social

Cine încasează cea mai mare pensie pe lună în valoare de 94.000 de lei? Peste un milion de români trăiesc din pensia minimă.

Cele mai mari pensii din România depășesc suma de 90.000 de lei pe lună. Cea mai mică pensie este de 1.125 de lei.

Lei românești/Foto: Depositphotos.com Lei românești/Foto: Depositphotos.com

 

 


Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, adică 19.000 de euro și este încasată de o persoană care a lucrat în domeniul bancar și a contribuit la sistemul public, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, potrivit hotnews.ro

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe primele locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.


În același timp, potrivit ministrului Muncii, în prezent 1.200.000 de români încasează pensia minimă de 1.125 lei lunar. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 


Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Grevă la casele de pensii. Își primesc pensionarii banii înainte de sărbători?

Ultimele Stiri
abonare newsletter