Economie

Grevă la casele de pensii. Își primesc pensionarii banii înainte de sărbători?

Greva angajaților de la casele de pensii din România continuă, însă pensionarii ar trebui să-și primească banii până la venirea sărbătorilor de iarnă.

Plata pensiilor se va face la timp în decembrie / Foto: monitorulcj.ro Plata pensiilor se va face la timp în decembrie / Foto: monitorulcj.ro

 

 


În contextul în care angajații caselor de pensii publice din România au intrat în grevă generală, o stare de stres s-a pus asupra pensionarilor care s-au întrebat dacă și când își vor primi banii în luna decembrie.

 


Cu toate că greva continuă, Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că a făcut demersurile necesare pentru plata pensiilor și a altor indemnizații încă dinaintea minivacanței de 1 Decembrie.

Astfel, pensionarii își vor primi banii la timp, în luna decembrie. Pentru cei care își primesc pensia prin poștă, plata se va face începând de azi, 4 decembrie, iar ceilalți o vor primi pe card în data de 12 decembrie:


„Referitor la plata pensiilor în luna decembrie 2023: Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie. Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate. Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.  

În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă, iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”, a transmis Casa Națională de Pensii Publice. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Legea privind sistemul public de pensii a fost promulgată. După câți ani se obține dreptul la pensie?

Atac la Pilonul II. Pensiile private ar putea fi supuse unui impozit majorat, aplicabil pensiilor speciale

Ultimele Stiri
abonare newsletter