Social

Clujenii fără adăpost, cei mai afectați de ger! Sunt duși în centrele Primăriei: „Să ne anunțați dacă vedeți persoane fără adăpost”

Persoanele fără adăpost se află într-o situația de risc în această perioadă, din cauza gerului. Primăria face apel la clujeni să anunțe dacă văd persoane fără adăpost care au nevoie de ajutor.

Clujenii  fără adăpost, duși la centrele Primăriei din cauza frigului / Foto: Emil Boc - Facebook Clujenii fără adăpost, duși la centrele Primăriei din cauza frigului / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


„Nimeni nu doarme sub cerul liber la Cluj-Napoca!” - este mesajul cu care începe apelul primarului Emil Boc și al Primăriei privind sprijinul persoanelor fără adăpost din municipiu.

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, anunță disponibilitatea de locuri suficiente în centrele de adăpost, astfel încât nimeni să nu rămână sub cerul liber, să poată avea acces la o masă caldă, un pat, căldură și igienă.


Emil Boc îi roagă pe clujeni să apeleze telefonul primarului sau Poliția Locală dacă văd persoane fără adăpost în această perioadă în care gerul a luat stăpânire peste România:

„Dacă aveți cunoștință despre persoane fără adăpost, vă rog să sunați la 0264/984 (telefonul primarului) sau 0264/955 (Poliția locală) în vederea acordării sprijinului necesar”, anunță Emil Boc.


Persoanele fără adăpost, duse la centrele Primăriei Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook

Câte locuri sunt în centrele pentru persoane fără adăpost?

În total, Primăria dispune de 114 locuri la Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 și la Centrul social de urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36-38.

Alte 40 locuri pentru persoanele fără adăpost sunt puse la dispoziția celor în nevoie de fundațiile partenere, precum Uniunea Creștină din România și Prison Fellowship România. De asemenea, în caz de urgență pot fi suplimentate locurile în spațiile D.A.S.M.


În aceste centre, pe lângă serviciile de cazare, persoanele fără adăpost pot beneficia de îngrijire medicală, servicii de asistență socială și psihologică. De asemenea, sunt asigurate două mese calde pe zi.

Centru pentru persoanele fără adăpost în Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook

Val de frig peste România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică privind un val de frig ce lovește România, inclusiv Clujul, în aceste zile. Avertizarea este valabilă până vineri, 10 februarie, și vizează temperaturi foarte scăzute.


Val de frig peste România - informare meteorologică / Foto: ANM

În unele zone, temperaturile pot să ajungă chiar până la -20 de grade, izolat:

„În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig”, a transmis ANM.

CITEȘTE ȘI:

Val de frig în toată țara, inclusiv la Cluj, până vineri! În cele mai multe zone vor fi temperaturi de -14 grade

Doi copii, BĂTUȚI de trei bărbați în Gherla! Îi deranja că minorii se jucau cu bulgări de zăpada

abonare newsletter