Social

Tinerii din satele clujene dau petreceri cu banii strânși la colindat, în cinstea localnicilor: „Păstrează tradiția!” VIDEO

Tinerii din câteva sate clujene duc tradiția mai departe. Cu banii strânși la colindat, aceștia organizează petreceri în cinstea sătenilor. Nu păstrează niciun leu!

Petrecere la Negreni cu banii de la colindat / Foto: captură ecran - Facebook - Dany Piscoiu Petrecere la Negreni cu banii de la colindat / Foto: captură ecran - Facebook - Dany Piscoiu

 

 


După ce au mers din casă în casă și au colindat, tinerii din mai multe sate din jurul Clujului organizează două seri de petreceri în cinstea sătenilor!

Aceasta este o tradiție care încă se respectă, iar organizarea acestor petreceri este un fel de mulțumire pentru localnicii care i-au primit pe tineri în casele lor de sărbători, scrie observatornews.ro.


Astfel, sătenii au fost invitați la două seri de jocuri populare în timpul sărbătorilor de iarnă.

„După atâta colindat, urmează şi mulţumirea pentru oameni. Serile acestea sunt făcute din banii adunați în sat, de la oamenii care,  fiecare, cât a putut a pus, noi i-am luat și am făcut joc aici”, a spus organizatorul, George Nistor, pentru sursa citată.


„Este ceva deosebit pentru că nu în foarte multe sate se păstrează tradiția. Băieții de la noi sunt mai speciali pentru că păstrează această tradiție”, a spus și un localnic.

Aceste baluri de Crăciun sunt foarte cunoscute și în fiecare an oamenii vin de la zeci de km distanță ca să participe la ele.

CITEȘTE ȘI:

Cu mic, cu mare, colindătorii au „poposit” și la Primăria Cluj-Napoca: „Pun suflet în păstrarea tradițiilor românești” VIDEO

Fată din Baciu, urmărită de un individ dubios cu mașina când era la colindat! Mama sa: „Aseara a fost fiica mea, mâine e alt copil!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter