Social

Excursie la Valea Ierii pentru copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică

Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Delia Grădinaru” a organizat, în weekend, o tabără pentru copiii și tinerii ai căror rinichi nu mai funcționează.

 

Timp de 3 zile, membrii Asociației pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Gradinaru” din zona Transilvania s-au revăzut pentru câteva zile de socializare, soare, plimbări în natură, cu barca, într-un loc superb de pe Valea Ierii.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„A început tabăra cu cei mai iubiți dintre pământeni! E liniște lângă foc și e bine. Curg poveștile despre bucuriile mărunte ale vieții dar și despre greutățile unei boli cronice care macină...Îi iubesc, normal!”, a scris Emanuel Ungureanu, președintele asociației, pe Facebook. 

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Gradinaru” este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu scopul de a oferi un sprijin real, consistent şi consecvent copiilor şi tinerilor care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal. 


Astfel, ei se ocupă cu ocrotirea sănătății bolnavilor cronici prin preocuparea de medicamente, aparatură, mijloace de promovare etc. Se ocupă de implementarea unor programe de integrare socio-profesionale centrate pe problemele specifice copiilor și tinerilor care suferă de diferite afecțiuni cronice; organizarea de tabere de recreere si cu scop educativ, asigurarea de tratamente speciale, atât în țară cât și în străinătate.

Asociația are în grijă, anual, peste 100 de copii ai căror rinichi nu mai funcționează.


CITEȘTE ȘI:

Centrul Integrat de Transplant aşteaptă să fie scos la licitaţie...de luni bune!

Deputatul Ungureanu (USR) acuză numirea unui manager „cu pete-n dosar“ la Institutul de Transplant Renal din Cluj

„Simfonia semnelor”, povești de viață tulburătoare, prezentate cu responsabilitate și empatie într-o carte a Adrianei Săftoiu. „În Scoția sunt un om normal, în timp ce în România aș fi doar un surd”

abonare newsletter