Sănătate

Centrul Integrat de Transplant aşteaptă să fie scos la licitaţie...de luni bune!

De luni bune, viitorul Centru Integrat de Transplant din Cluj aşteaptă să fie scos la licitaţie.

 

În luna martie, Consiliul Județean Cluj a primit proiectul tehnic aferent construirii viitorului Centru Integrat de Transplant de la Cluj, ocazie cu care preşedintele instituţiei, AlinTişe, spunea că “în cel mai scurt timp posibil vom lansa licitația de execuție și vom demara lucrările”.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Imediat este luna iunie, iar Alin Tişe susţine acelaşi lucru: ”în câteva săptămâni vom da drumul la licitaţie”.

“Suntem în faza finală în care pregătim documentele, este proiectul cel mai avansat, în câteva zile, săptămâni, vom putea da drumul la procedura de licitaţie. Tot ne critică lumea că nu facem nimic. Acest Centru Integrat de Transplant va poziţiona Clujul pe harta Europei ca un pol medical. Sunt doar câteva în lume, nu exagerez, cred că în Europa de Sud-Est e singurul. Va pune pe harta medicală încă o dată Clujul. E un proiect ambiţios, unic, care va costa ceva bani, dar sunt convins că pentru toată lumea va fi un proiect bun. Deocamdată, discutăm doar despre proceduri, dar până la urmă se vor întâmpla. După ce dăm drumul la licitaţie o să fie doritori să vină”, a declarat, marţi, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, într-o emisiune.


Proiectul forului administrativ județean vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Având un regim de înălțime 4S+P+5E+Et., edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.


Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

CITEȘTE ȘI:

Clujul nu așteaptă după PNRR! CJ lansează în avans licitația pentru Centrul Integrat de Transplant

Deputatul Ungureanu (USR) acuză numirea unui manager „cu pete-n dosar“ la Institutul de Transplant Renal din Cluj

Speranțe sau realitate? Alin Tișe promite o mini centură de ocolire a Clujului

Ultimele Stiri
abonare newsletter