Sănătate

Aproape toți medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj s-au vaccinat anti-COVID. Boc: „Le mulțumim pentru exemplul oferit”

Emil Boc a vorbit despre procesul de vaccinare de la Spitalul de Boli Infecțioase, dar și despre a doua etapă de vaccinare care va începe în luna ianuarie.

 

Emil Boc a spus că aproape toate cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca înscrise pe listele de vaccinare au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.


„La Spitalul de Boli Infecțioase s-a încheiat procedura de vaccinare. Din cele 420 de persoane, 375 s-au vaccinat, restul sunt cei care au avut COVID-19 și au anticorpi, deci nu a fost necesară momentan vaccinarea. Rata de vaccinare este de 93% la Spitalul de Boli Infecțioase. Le mulțumim pentru exemplul oferit clujenilor”, a declarat primarul Emil Boc.

Revelion fără spectacol în centru sau foc de artificii

Primarul Emil Boc roagă clujenii să nu se relaxeze de Revelion, chiar dacă rata de infectare a municipiului a scăzut la 4,48 la mia de locuitori.


„Noi ne-am făcut datoria în oraș, pentru că rata de incidență a scăzut. Cetățenii și cadrele medicale au respectat măsurile de siguranță impuse. Am reușit să ținem situația sub control și să evităm carantina. Mesajul meu acum este pentru perioada sărbătorilor. Dragi clujeni, chiar dacă acum ne aflăm într-un trend descrescător trebuie să fim responsabili, mai ales de Anul Nou. Rugămintea noastră este de a se respecta în continuare cerințele elementare pentru protecția față de virus”, a spus edilul în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local.

Emil Boc a anunțat că Primăria nu va organiza niciun spectacol sau foc de articifii în noaptea dintre ani, tocmai pentru a nu se transmite virusul.


„Primăria nu va organiza niciun spectacol, foc de artificii sau alte întâlniri în care să riscăm formarea unor grupuri de oameni care s-ar putea infecta. Am pus pe primul loc sănătatea ficărui om, dar și locurile de muncă ale clujenilor. Trebuie să trecem cu bine și peste această perioadă”, a afirmat Boc.

În ianuarie începe vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani

Din ianuarie se va relua procesul de vaccinare. La mijlocul lunii, vaccinarea va începe și la persoanele cu risc ridicat de infectare, adică persoanele peste 65 de ani și pacienții cu afecțiuni grave de sănătate.


„Din patru ianuarie se reia vaccinarea la tot corpul medical, și probabil va dura vreo 2-4 săptămâni până când cei 4.000 de clujeni care sunt implicați în cadrul medical vor putea realiza actul de vaccinare potrivit prevederilor legale.

După data de 15 ianuarie se va începe vaccinarea la persoanele de peste 65 de ani și cei care suferă de diverse afecțiuni, precum și personalul din poliție, jandarmerie, administrație locală. Data exacta va fi comunicată de autorități”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca.


Marți, 29 decembrie, a sosit la Cluj un transport aerian cu 29.250 de doze de vaccin anti-COVID, care urmează să fie transferate de la centrul regional de stocare, la spitalele din județele arondate.

CITEȘTE ȘI:

Vaccinul anti-COVID19 Oxford-AstraZeneca, autorizat în Maria Britanie. 1 milion de oameni vor fi vaccinați pe săptămână

abonare newsletter